Nemiri u Dugoj Uvali: Sukob zaštitara Fio&D-a i Industrogradnje

NAKON što je jučer ponovno došlo do sukoba između zagrebačke Industrogradnje i splitske tvrtke Fio&D, danas je došlo i do sukoba zaštitara. Policija je zabilježila remećenje javnog reda i mira u Dugoj Uvali, jer je napadnut zaštitar koji je osiguravao gradilište, prenosi Glas Istre. Do sukoba je došlo oko 11 sati kad su se sukobili djelatnici dviju zaštitarskih tvrtki oko rušenja mosta koji povezuje hotel Croatia i depandansu u Dugoj Uvali. Zaštitare su angažirali Fio&D i Industrogradnja.

Jučer su zaposlenici Fio&D-a blokadom pokušali zaposlenike Industrogradnje spriječiti u rušenju ilegalno sagrađenoga mosta. Naime, prema nalogu Ministarstva okoliša, djelatnici Industrogradnje prije dva dana započeli su demontažu nadstrešnice pješačkog mosta koji spaja hotel Croatia i pripadajuću depandansu u Dugoj Uvali.

Dugogodišnji spor Industrogradnje i Fio&D-a

Industrogradnja i Fio&D su u sukobu još od 2006. godine, od kada je Galinec došao na čelno mjesto Industrogradnje, zbog hotela Croatia u Dugoj Uvali. Naime, Boljatova tvrtka Fio&D, registrirana za trgovinu željezom, dobila je 2003. godine hotel u petogodišnji zakup, a Galinec je revizijom poslovanja utvrdio kako Boljatova tvrtka uopće ne plaća zakupninu te Industrogradnji duguje nekoliko milijuna kuna. Industrogradnja je 2006. godine raskinula ugovor o zakupu uz potraživanja prema tvrtki Fio u iznosu od 3,141.644 kune, odnosno potraživanja su na dan otkaza ugovora premašivala 4,4 milijuna kuna. Stoga je Industrogradnja podnijela prijavu protiv splitske tvrtke i zatražila naplatu dugova te iseljenje iz hotela.

Od tada, unatoč brojnim sudskim presudama u svoju korist, Industrogradnja ne uspijeva ući u hotel i organizirati poslovanje.

Sukob je kulminirao 24. travnja 2008. godine kad je 38-godišnji Galinec podnio kaznenu prijavu u kojoj je naveo kako se sa 55-godišnjim Boljatom susreo na parkiralištu ispred policijske uprave u Puli, na Trgu Republike, te kako mu je tom prilikom Boljat poručio: "Ja ću se sada vratiti u hotel i ti možeš sa mnom to riješiti dogovorom ili na sudu ili će rješenje biti u mrtvačkom kovčegu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.