Navalni: Prebačen sam iz samice u skučenu ćeliju

Foto: EPA

ALEKSEJ NAVALNI, zatvoreni ruski oporbeni čelnik i kritičar Vladimira Putina, prebačen je u ćeliju za jednu osobu, navodi se u objavi s njegovog profila na društvenim mrežama.

Navalni je od 1. studenog u samici te je ondje boravio samo 15 dana, stoji u objavi na njegovom Instagram profilu. U objavi je navedeno da je prostorija u koju je sada Navalni smješten "obična skučena ćelija", poput samice, te da je razlika to što može imati dvije umjesto jedne knjige i što može koristiti zatvorski kiosk. "Veoma sam ograničen po pitanju budžeta", piše u objavi, prenosi ABC.

Navalni je u zatvoru s maksimalnim osiguranjem

Navalni je trenutno na odsluženju zatvorske kazne u trajanju od devet godina te se nalazi u zatvoru s maksimalnim osiguranjem, udaljenim 250 kilometara od Moskve.

Uhićen je u siječnju 2021. po povratku iz Njemačke gdje se pet mjeseci oporavljao od trovanja nervnim agensom. Navalni je optužio Kremlj za trovanje.

Navalni kaže da su optužbe protiv njega politički motivirane, a to je stav koji podržavaju i zapadne zemlje. Putinov protivnik smatra da su ga vlasti smjestile u zatvor jer ga žele držati izvan politike što je dulje moguće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.