Nastavak afere ´Panama Papers´: Cameron priznao da je imao udjele u offshore fondu

Foto: FAH

BRITANSKI premijer David Cameron priznao je kako je imao udjele u offshore investicijskom fondu svojeg preminulog oca te kako je udjele prodao za 30.000 funti prije nego što je postao premijer, piše Independent. 

Cameronovo priznanje objavljeno je pet dana nakon curenja dokumenata i izbijanja afere 'Panama Papers', u kojoj su objavljeni porezni podaci tisuća pojedinaca diljem svijeta.

Premijerov pokojni otac, Ian Cameron, koji je umro 2010. godine, vodio je fond pod imenom Blairmore Holdings, doznali su britanski mediji.

Nakon što su službenici britanske vlade prvo kazali kako su informacije o tome je li David Cameron zaradio na tom fondu "privatno pitanje", kasnije su ipak objavili kako premijer u ovom trenutku ne zarađuje na temelju offshore fondova, niti kako će to činiti u budućnosti.

Laburisti su iskoristili to što se informacije o Cameronovoj ulozi u svemu objavljuju "na kapaljku".

U intervjuu za ITV News, Cameron je rekao kako Blairmore Holdings nije osnovan kako bi se izbjeglo plaćanje poreza te dodao kako je zarada koju su ostvarili on i Samantha Cameron oporezovana u skladu s britanskim poreznim sustavom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.