Napadi na Index i dalje traju, korisnicima ipak omogućen pristup

NAPADI na Index i dalje traju, no Indexov internet provider Iskon šesti je dan od početka napada postigao tehničko rješenje kojim Index napadima od podneva odolijeva te je korisnicima omogućen pristup Indexu. Ne možemo tvrditi da se radi o konačnom rješenju problema.
 

U pitanju su iznimno teški napadi, neosporno djelo profesionalnih hakera. Blokiran je bio sav promet Indexa prema inozemstvu, te dio prometa prema Hrvatskoj.
 
Po konačnom otklanjanju napada objavit ćemo detaljno priopćenje o vrsti napada te zahtijevati od Ministarstva unutarnjih poslova da krivce i naručitelje ovog puta napokon pronađe i uhiti.
 
Kompletan log file napada ponudit ćemo i kompanijama koje se bave internet securityjem te ponuditi bogatu nagradu kompaniji koja nam pomogne locirati krivce.

Index.hr je u kolovozu bio najposjećeniji hrvatski portal prema Googleovom istraživanju, odnosno drugi najposjećeniji portal prema istraživanju Gemiusa.
 
41% posjetitelja koji su pokušali posjetiti Index u posljednja tri dana, nisu uspjeli. Index je u posljednjih 6 dana zabilježio minus od 1,2 milijuna posjeta, u odnosu na iste dane prošlog tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.