Na Kozjaku nađen komad sendviča. Možda je od Ljubića, traže ga već tri dana

NA PLANINI Kozjak već treći dan traje potraga za 82-godišnjim Marijanom Ljubićem iz Kaštel Lukšića u kojoj sudjeluju pripadnici gorske službe spašavanja, vatrogasci, planinari te rodbina i prijatelji. Ljubić se u srijedu udaljio iz svog doma, a pretpostavilo se kako se uputio u svoje rodno mjesto zaselak Ljubići, pokraj Vučevice. 

Posljednji put viđen na putu prema rodnom selu

Kako je riječ o nepreglednom terenu, u potragu su uključeni i helikopteri HRZ-a te bespilotne letjelice. Posljednji put su ga na autocesti u srijedu u popodnevnim satima uočili radnici HAC-a koji su ga prevezli do Boljata, najbližeg mjesta odakle se ide prema Ljubićima. Tamo su ga ostavili samog i nastavili.

U potragu je uključeno oko 60 ljudi, helikopteri i dronovi

Voditelj potrage Frane Bebić, iz splitskog HGSS-a, kazao je za RTL da je danas u potrazi sudjelovalo šest stanica HGSS-a i oko 60 ljudi. 

"Naši su kolege došli pomoći i s dronovima i s potražnim psima. Danas smo zajedno s vatrogascima, policijom, mještanima i rodbinom radili s oko 60 ljudi na terenu", rekao je Bebić dodajući kako su pronašli dosta bitan trag – komad sendviča za koji se vjeruje da je bio Ljubićev.

Nepristupačan teren i loši vremenski uvjeti

"Gotovo smo sigurni da je njegov. Nalazio se na spojnici između mjesta gdje je zadnji puta viđen i mjesta gdje se uputio. Nažalost, riječ je o dosta nepristupačnom terenu na kojem je jako teško tražiti i traganje je dosta sporo. Osobu još nismo pronašli", kazao je Bebić.

Na pitanje koliko je izgledno da će potraga imati sretan završetak s obzirom na vremenske uvjete, Bebić je rekao kako uvjeti sigurno nisu povoljni.

"No, iz svog iskustva mogu kazati da smo nalazili ljude žive i nakon četiri ili pet dana i to po dosta lošem vremenu", kazao je Bebić, dodajući kako kad je riječ o dementnim osobama, što je ovdje slučaj, često se dogodi da osoba stane sa strane i tako zaštiti svoj život. Dodao je i da se potraga sutra nastavlja.

Svi koji se žele priključiti potrazi mogu se javiti u zapovjednu centralu HGSS-a u vatrogasnom domu u Vučevici.

Ukoliko vidite nestalog ili imate ikakve korisne informacije, obitelj moli da se što prije javite u najbližu policijsku postaju ili na brojeve 192 i 112.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.