Musliman u Italiji zaklao kćer jer je voljela katolika

TALIJANSKA policija je uhitila Marokanca pod sumnjom da je preklao svoju kćer jer je bila u emocionalnom odnosu sa starijim muškarcem. Protiv oca 18-godišnje Sanae Dafani je podignuta optužnica za ubojstvo u talijanskom gradu Pordenoneu. Djevojka je nožem ubodena u vrat dok je sjedila u automobilu s 31-godišnjim muškarcem Massimom De Biasiom s kojim je bila u vezi.

Prema onome što navodi Corriere della Serra, motiv za ubojstvo kćeri najvjerojatnije se nalazi u tome da je otac El Ketawi Dafani koji je muslimanske vjeroispovijesti želio da se njegova kći prestane viđati s ne-muslimanom što je ona odbila pa se otac odlučio za "ubojstvo iz časti".

Kad je otac napao djevojku, njen partner Massimo ju je pokušao zaštititi te je i on ozlijeđen. U trenu kad je vidio što se sprema, mladić je uključio alarm na automobilu čime je ubrzao dolazak policije. Policija je u obližnjoj šumi pronašla nož kojim je ubojstvo izvršeno, a u restoranu u kojem je radio je uhićen i otac u trenucima dok je s ruku pokušavao oprati tragove krvi.

Massimo De Biasio je potvrdio da je motiv za ovo ubojstvo isključivo vezan uz religiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.