Mladić (21) tvrdi da je on ranio splitskog kriminalca. Policija mu ne vjeruje

Foto: MUP

SPLITSKA policija još uvijek neuspješno traga za tri osobe koje se dovode u vezu s pucnjavom u kojoj je 11. travnja hicem iz pištolja ranjen Josip Čubelić. Policija je istog dana objavila kako traga za četiri osobe koje se dovode u vezu s pucnjavom te su objavljene njihove fotografije. Jedini koji se predao je 21-godišnji Alen Radić, dok su Jerko Radić, Ante Varnica i Nenad Petrak još uvijek u bijegu. 

Njihov plan je navodno bio da 21-godišnjak preuzme odgovornost na sebe, ali policija nije povjerovala takvom opisu događaja, javlja Dalmatinski portal. Stoga se Alen Radić tereti za pomaganje u pokušaju ubojstva, a ne za pokušaj ubojstva. Policija smatra kako on nije pucao iz pištolja kalibra 9 milimetara kojim je u nogu ranjen Čubelić.

Određen istražni zatvor osumnjičenicima

Istražitelji su na temelju dostupne snimke nadzorne kamere zaključili kako je za ranjavanje odgovoran Varnica. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor 21-godišnjem Alenu Radiću, ali i ostaloj trojici koji su u bijegu. Državno odvjetništvo bi u sklopu istrage trebalo doći do saznanja koji motivi stoje iza napada na Čubelića. 

Dalmatinski portal piše da se napad trenutno tretira kao obračun kriminalnih skupina s obzirom na to da je Čubelić na dogovoreni sastanak stigao u pancirki i naoružan, što sugerira da je vjerovao kako je ugrožena njegova sigurnost. Na mjestu je pronađen i pištolj za koji se pretpostavlja da pripada upravo Čubeliću. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.