Mladi robotičari otputovali na svjetsko natjecanje u Kinu

Foto: IRIM

JUČER su iz Zagreba za Guangzhou u Kini krenuli najbolji timovi s nacionalnog natjecanja iz edukacijske robotike - MakeX-a. Od sutra do nedjelje se natječu s 1500 najboljih timova iz cijelog svijeta na svjetskom natjecanju MakeX.

Nacionalno natjecanje MakeX u Hrvatskoj organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj ovog kao i svih drugih projekata je omogućiti svim učenicima u Republici Hrvatskoj jednaku priliku za sudjelovanje i razvoj vještina iz područja robotike, automatike i programiranja.

U ligu Croatian Makers uključeno 11 tisuća djece

Natjecanje MakeX Hrvatska temelji se na ligi Croatian Makers koja je IRIM-ov najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt, ali ujedno i najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi. U ligu Croatian Makers je uključeno više od 580 ustanova, 11.000 djece i 650 mentora u Hrvatskoj, a sestrinske lige po našem modelu odvijaju se u Srbiji, Bosni i Hercegovini te na Kosovu.

Najboljih 70 timova iz lige Croatian Makers svake godine dobiva napredniju opremu kako bi mogli unaprijediti svoja znanja i sudjelovati na naprednim robotičkim natjecanjima. Državno natjecanje najboljih timova ove je godine održano u studenom u Zagrebu, a ono je ujedno i kvalifikacija za odlazak na svjetsko natjecanje u edukacijskoj robotici koje se održava od 6. do 9. prosinca u Guangzhou u Kini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.