Mladi hrvatski robotičari među 20 najboljih ekipa na svijetu

Screenshot: Facebook

MLADI hrvatski robotičari, nakon ovogodišnjeg svjetskog natjecanja u robotici za učenike srednjih škola FIRST GLOBAL Challenge, koje se održavalo od 17. do 19. kolovoza u Mexico Cityju, plasirali su se među 20 najboljih robotičkih ekipa na svijetu, priopćeno je iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Na natjecanju je sudjelovala 161 ekipa iz 155 država svijeta, predstavnik svakog kontinenta i ekipa Hope – sastavljena od izbjeglica. Hrvatsku su predstavljali Leon Stjepan Uroić (2. razred, XV. gimnazija), Matej Đudarić (2. razred, Tehnička škola Ruđer Bošković) i Nika Crnković (2. razred, V. gimnazija), s mentorima Borisom Kržićem i Anom Sović Kržić.
U kvalifikacijama je reprezentacija Hrvatske imala pet pobjeda i tri poraza, što je bilo dovoljno za ulazak u doigravanje. U doigravanju su naš savez sačinjavali: Južnoafrička Republika, Republika Južna Koreja i Hrvatska.

U osmini finala pobijedili smo savez Poljske, Timor-Leste i Ukrajine. U četvrtini finala se ekipi iz našeg saveza - Južnoj Koreji prevrnuo robot te smo izgubili od Maldiva, Islanda i Kolumbije.

Svjetski prvaci postali su savez Rumunjske, Singapura i Njemačke, a naša je ekipa postignutim rezultatom ubilježila plasman među 20 najboljih robotičkih ekipa na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.