Mladi hrvatski informatičari osvojili jednu srebrnu i dvije brončane medalje

NA 4. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2020, koja se od 2. do 6. rujna održala u Tbilisiju, Gruzija, uz online sudjelovanje svih zemalja, hrvatska juniorska informatička reprezentacija, sastavljena samo od učenika osnovnih škola, ponovila je prošlogodišnji uspjeh, javili su iz HSIN-a.

Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika osnovnih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 17. srpnja) te Juniorskim izbornim pripremama (Zagreb, 29. i 30. srpnja).

U konkurenciji 92 natjecatelja iz 27 zemalja mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu srebrnu i dvije brončane medalje, čime je Hrvatska zauzela solidno 7. mjesto u ukupnom poretku. Srebrnu medalju osvojila je Lara Semeš, brončane medalje Fran Škarica i Luka Protulipac, dok je četvrti član reprezentacije bio Nikola Vujica. Odgovorni voditelj reprezentacije bio je Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, stručni voditelj dr. sc. Adrian Satja Kurdija, dok je odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade, bio Krešimir Malnar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.