Mirovinski fondovi od Pavla Vujnovca kupili ovu grdosiju od hotela

Foto: Index

ČLANOVI Skupštine hotelske grupacije Jadran d.d. iz Crikvenice na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrili su Upravi da sklopi ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba za kupnju Grand hotela View u Postirima na otoku Braču za 47.1 milijun eura.

Hotelska grupacija Jadran d.d. u vlasništvu je mirovinskih fondova. Naime, od 2018. godine većinski udio preuzimaju dva hrvatska obvezna mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi.

>> Ova grdosija je novi hotel na Braču. HDZ-ov načelnik oduševljen, arhitekt zgrožen

"Tvrtka Jadran d.d. ugovorila je već ranije s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba zakup Grand hotela View u Postirima na otoku Braču od 1. lipnja 2022., a danas je Skupština društva odobrila Upravi kupovinu tog novoizgrađenog hotela na jednom od najljepših otoka na Jadranu", stoji u priopćenju.

"Preuzimanjem cjelokupnih poslovnih udjela Adria Coast Turizam d.o.o. u čijem je vlasništvu Grand hotel View, crikvenička tvrtka sada pod svojim okriljem okuplja 19 poslovnih subjekata, što u vlasništvu što u ugovornom upravljanju. Riječ je o više od 2.000 smještajnih jedinica u hotelima i resortima, te preko 1.300 parcela u kampovima", dodaje se.

Onda su nabrojili gdje sve imaju hotele

"Osim na crikveničko-vinodolskoj i makarskoj rivijeri, svoje poslovanje proširila je od sjevera do juga jadranske obale, te na otocima, a od kada su prije pet godina tvrtku vlasnički preuzeli hrvatski obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osigurali snažnu financijsku podršku, uspješno se nosi na zahtjevnom hrvatskom i međunarodnom turističkom tržištu.

'Kupovinom Grand hotela View osnažili smo naš vlasnički portfelj još jednim super modernim objektom visoke kategorije na prekrasnoj lokaciji otoka Brača što doprinosi značajnijem povećanju naše turističke ponude i prihoda, te ukupnim poslovnim rezultatima', kaže član Uprave Jadrana d.d. Ivan Safundžić.

Dodaje da ovom poslovnom akvizicijom izravno doprinose ostvarivanju zacrtane nacionalne strategije razvoja turizma u Hrvatskoj povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju visoke kategorije, čime naša turistička ponuda postaje konkurentnija u odnosu na inozemne destinacije u okruženju."

Hotel ima 230 soba

"Hotel s četiri zvjezdice, ima 230 suvremeno opremljenih soba i apartmana, s prekrasnim pogledom na morski horizont te planine Mosor i Biokovo. Gostima su na raspolaganju bazeni, moderno uređeni wellness i spa, a za poslovne korisnike tu je i suvremeno opremljena kongresna dvorana. Privlačan je gostima koji cijene kvalitetan smještaj, birane sadržaje i vrhunsku uslugu, a spoj svega toga predstavljaju upravo otok Brač.

Od početka popunjenost hotela je izrazito dobra, a rezervacije do kraja glavne sezone, kao i najave u posezoni govore da se mogu očekivati izuzetno uspješni poslovni rezultati", stoji dalje u priopćenju.

'Krajem sezone krećemo s uređenjem plaže hotela što će dogodine zasigurno povećati vrijednost i kvalitetu ponude za sve goste hotela, ali i oplemeniti ukupnu vizuru. Uspješno poslovanje hotela sigurno ima pozitivnog odraza i na razvoj Postira i Brača otvorenim novim radnim mjestima lokalnom stanovništvu, kojih je sada trećina među zaposlenima, punijom blagajnom lokalne samouprave, ali potiče i razvoj drugih djelatnosti na otoku, od smještaja za sezonske radnike, do usluga prijevoza i svih drugih koje nadopunjuju ponudu hotela', ističe Ivan Safundžić.

Unatoč mnogobrojnim ograničenjima u protekle dvije godine, koje je cjelokupnom gospodarstvu nametnula svjetska pandemija korone, Jadran d.d. neprekidno ulaže velika sredstva u podizanje kvalitete smještaja u svojim objektima. Uz sva kapitalna ulaganja u smještajne kapacitete, pažnju usmjerava i prema zaposlenicima, te potiče školovanje kadrova za zanimanja u turizmu stipendiranjem učenica i učenika u strukovnim obrazovnim ustanovama", stoji na kraju priopćenja.

Hotel otvoren ove godine

Hotel je inače izgradila zagrebačka tvrtka Adria Coast Turizam, čiji su vlasnici poduzetnici Pavao Vujnovac, Zoran Gobac, Josip Jurčević itd. Izgradnja hotela je navodno koštala oko 30 milijuna eura. Hotel je otvoren ovog ljeta te je zbog svog izgleda i veličine potpuno neproporcionalne vizuri malog dalmatinskog mjesta izazvao brojne osude u javnosti.

Jadran d.d. je zakupio Grand Hotel View na šestomjesečni period, od 1. 6. 2022. do 31. 12. 2022., javljali su proljetos mediji.

"Tvrtka Jadran d.d. ugovorila je zakup hotela Grand View u Postirima na otoku Braču s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba za razdoblje od 1. lipnja do kraja ove godine. Cijena zakupa, sukladno odredbama ugovora, predstavlja poslovnu tajnu", odgovorila je prije mjesec dana za Index Lucija Jukić, direktorica prodaje i marketinga u Jadranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.