Milinović o smrti rodilje: Muž nije niti urlao niti prijetio

INDEX je kontaktirao Darka Milinovića, koji je bio uključen u slučaj preminule rodilje u Zadru, koja je prije toga rodila u gospićkoj bolnici.Milinović nije htio komentirati ništa u vezi preminule pacijentice, rekavši da je za to zaduženo ravnateljstvo gospićke bolnice.

>> Mlada majka umrla nakon poroda, obitelj prijetila Milinoviću. Liječnici: Nismo krivi

Nezadovoljan izvještavanjem medija

No, htio se osvrnuti na medijske napise o tome da ga je rodbina preminule žene napala nakon njene smrti.

"Nisu me direktno napali. Postupke u tim napetim situacijama treba sagledati u kontekstu. Dezinformacija je da je suprug pacijentice bio u bolnici, urlao i prijetio", rekao je Milinović za Index. Dodaje da je imao "korektne razgovore s rodbinom". 

Milinović: Muž nije urlao niti prijetio

"To je, naravno, mučan razgovor, ali su se svi ponašali korektno. Muž nije urlao niti prijetio niti smo zvali policiju na muža. Kasnije je tetak od muža izrekao portiru nešto neprimjereno, ali to nije bilo preda mnom. Za komentiranje slučaja je zaduženo ravnateljstvo", rekao je Milinović za Index.

"Nisam to doživio kao prijetnju, nastojao sam razumjeti čovjeka u toj situaciji, nisam prijavio", zaključuje Milinović.

Smrt 22-godišnje pacijentice iz Gornjih Vrhovina

Podsjetimo, u Općoj bolnici u Gospiću 22-godišnja trudnica iz Gornjih Vrhovina rodila je u ponedjeljak živo i zdravo dijete, nakon čega je došlo do obilnog krvarenja pa je pala u hemoragični šok te je prevezena u bolnicu u Zadru, gdje je umrla. Obje bolnice kategorički opovrgavaju da su liječnici za to odgovorni.

U timu gospićke bolnice koji je pokušao spasiti mladu ženu bio je i ginekolog Darko Milinović, bivši HDZ-ov ministar zdravstva. U medijima se pojavila informacija da su mu članovi obitelji preminule pacijentice prijetili pa je Milinović to razjasnio u izjavi za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.