Milina tuži Keruma zbog zdravlja narušenog prometnom nesrećom

ANTE MILINA, diplomirani inženjer elektrotehnike zaposlen u Slobodnoj Dalmaciji na održavanju tehnike u rotaciji, tužbom od Željka Keruma traži pola milijuna kuna zbog uništenog zdravlja. Milinu je Kerum prije tri i pol godine udario tri tone teškim Hummerom dok je skretao na gradilište budućeg Poslovnog centra Joker na Brodarici. Pedesetogodišnji inženjer zamjerio je Kerumu što mu je rekao: "Nije motor za tebe".

"Pa kako mi je to mogao kazati? Bio sam na malenom Baotianu 50, a i inače sam vrlo oprezan u prometu. Išao sam ravno od Prve policijske postaje. Hummera sam dobro vidio, nisam tad ni znao da je u njemu Kerum, no on mene, siguran sam, nije uopće zamijetio. Taj terenac je golem, nevjerojatno je širok, a vozač sjedi visoko. Krenuo je prema ulazu u bivši Diokom, čuo sam kasnije da je išao na ručak u svoj restoran Agneli s nekim društvom. Vidio sam da će loše završiti. Sportaš sam, bio sam prilično 'fit' i pokušao sam se izmaknuti na motoru kako bih ublažio udar. Da nisam tako hitro reagirao, posve sam siguran da bih završio pod kotačima Hummera. Samo bi me samljelo", prisjetio se Milina trenutaka užasa.

Hummer ga je dobro "razvalio", pukla su mu četiri rebra, slezena, bubreg, razderala se plućna maramica, a u dva navrata Milini su izvadili preko dvije litre krvi u splitskom KBC-u. Kerum se brzo pojavio u bolnici, međutim susret s Milinom nije prošao najbolje.

"To je bila predstava za javnost. Odmah je pozvao novinare da se vidi kakav je on dobrotvor. Očekivao sam da će mi reći 'Izvini, oprosti', nešto takvo. To bi mi značilo. To, međutim, do danas nisam dočekao. Zvala me njegova tajnica i rekla mi je da dođem u Loru, da me čeka kuverta. Nisam htio, ne treba mi socijalna pomoć. Ja sam samo želio porazgovarati sa njim. Rekao bih mu kako me je uništio. Sve njegovo bogatstvo ne može mi vratiti život koji sam imao. Već tri i pol godine ne mogu potrčati. Prije sam bio stalno na tenisu, trčao sam, igrao mali nogomet, a danas na lijevoj strani imam loptu. Imam sidro kao da sam na lancu! Muči me nesanica, umor... Nikako ne mogu naći svoj mir. Smetaju mi kemikalije u rotaciji na poslu. Gledam kako sad o njemu pišu i govore najbolje, a prema meni se tako ponio. Želi biti gradonačelnik grada od 250 tisuća ljudi, a nije nazvao čovjeka kojemu je život upropastio", neutješan je Ante Milina, kojemu taj 28. listopad 2005. godine nikako ne izlazi iz glave.

"On misli da je Bog, faraon, a ja nisam mačka pa da mi je od devet života preostalo osam"

Želio je, kaže, izbjeći suđenje, jer nije čovjek od publiciteta. Nakon sedam mjeseci bolovanja i stotina neprospavanih noći, ipak će tužiti Keruma! "Tražit ću pola milijuna! On misli da je Bog, faraon, a ja nisam mačka pa da mi je od devet života preostalo osam", pojasnio je Milina.       

"Od toga nema ništa", spremno je odgovorio Kerumov odvjetnik Miro Šarić. Kaže da je Hummer bio uredno osiguran kod Jadranskog osiguranja. U tom slučaju s tužbom Ante Miline će se "pozabaviti" osiguravatelj, a ne Kerum, koji je preglomaznog Hummera brzo sklonio sa splitskih ulica nakon nesreće. Usput je morao platiti i 730 tisuća kuna, zato što je vozilo imalo pločice Savezne američke države Vermont. Kerum je platio i 10 tisuća kuna kaznenog naloga zbog izazivanja prometne nesreće, s tolikim je iznosom Državno odvjetništvo vrednovalo kaznenu odgovornost Željka Keruma u ovom slučaju.

Kerumu je, dakako, zbog svega žao. Spreman je, kaže, i dalje učiniti za Milinu sve što treba i pomoći te nadoknaditi uništeno zdravlje.

Da postoji nekakva tužba za naknadu štete, Kerumovom osiguravatelju nije poznato. Isplaćeno je 2.200 kuna za štetu na motoru, Slobodna je dobila 700 kuna zato što su Milini plaćali bolovanje, a HZZO je podnio zahtjev da im se refundiraju troškovi liječenja.

Dragan Miljuš
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.