Mesić u Sofiji upozorio srpskog predsjednika Tadića na atentat?

SIGURNOST visokih državnika Srbije i Hrvatske bila je ugrožena zbog uhićenja osumnjičenih za ubojstvo Ive Pukanića, tvrdi Ratko Knežević kum crnogorskog premijera Mile Đukanovića i njegov bivši bliski suradnik u razgovoru za današnji broj beogradskog Blica. Naime, sigurnosna situacija postala je izuzetno napeta nakon uhićenja Sretena Jocića te nakon što je izdana potjernica za Stankom Subotićem, a navodno je duhanska mafija zaprijetila i samom srpskom predsjedniku.

"Koliko mi je poznato, ima ozbiljnih indicija da je predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić predao Borisu Tadiću u Sofiji materijale u vezi s ugroženošću predsjednika Srbije do kojih se došlo u istrazi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića", tvrdi Knežević u razgovoru za Blic.

Podsjetimo, Mesić i Tadić razgovarali su na marginama energetskog summita u Sofiji krajem travnja ove godine, a njihov je sastanak, zabilježili su tada novinari, trajao više od jednog sata.

Htjeli su od Zagreba napraviti "olovni" Beograd

Naime, Knežević tvrdi kako ni Srbija ne želi nikakav dogovor s kartelom koji je zatečen i u strahu suradnjom hrvatske i srpske policije na otkrivanja počinitelja naredbodavaca ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

"Netko je u kartelu, iz bahatosti i arogancije, napravio ogromnu grešku misleći da će Zagreb postati isto što i Miloševićev 'olovni' Beograd i Đukanovićeva Podgorica devedesetih. Mala 'pločica' s 'Peugeotovog' skutera i status zaštićenog svjedoka jako su zabrinuli kartel. Na sve se moguće načine pokušava, čak i diplomatskim kanalima, utjecati na daljnju istragu. No, stvari su daleko odmakle", zaključuje Knežević u razgovoru dodajući da je novi veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj imao zadatak 'šarmirati' hrvatsku izvršnu vlast, ne bi li odustala od istrage koja nesumnjivo vodi prema Podgorici i Budvi.

Najbolji đak

"Ne bi me iznenadilo da Milo (Đukanović op.a) ponudi Srbiji i otklon od priznavanja Kosova, samo da se više ne 'čačka' njegova i Canetova 'mečka'", ističe Knežević naglašavajući kako je Đukanović uvijek bio najbolji đak Slobodana Miloševića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.