Luka Bebić: Ako Sanader pobjegne, ja ću ostati bez kuće

"STRANKA je u posljednjih šest godina pretrpjela 'dobra' četiri poraza", kazao je to Luka Bebić prilikom polaganja vijenaca na grob Franje Tuđmana na koji ga nije pozvala stranka.

Bebić je podsjetio kako je HDZ izgubio dvoje predsjedničke izbore, s tim da na posljednjima kandidat nije niti ušao u drugi krug, a izgubio je i lokalne izbore u Zagrebu te sada parlamentarne izbore. Ironično je dodao kako neki u HDZ-u tvrde da su dobili izbore i da bi njima predsjednik trebao dati mandat.

Bebić kaže kako izbore nisu katastrofalno izgubili, ali su ih izgubili te da te poraze treba shvatiti ozbiljno, dubinski te ih demokratski analizirati i izabrati novo vodstvo ili potvrditi staro. "Ako nismo dijagnosticirali bolest, ne možemo ni odrediti ni terapiju", kazao je.

Na pitanje ima li jedinstva u stranci, Bebić je kazao da ima oko programa, međutim da se ne može očekivati da će se svi stranački članovi slagati oko svakog detalja, kao ni što se velika obitelj ne slaže oko svega. "Svako nametanje umjetnog disanja je neprihvatljivo u svakoj demokratskoj stranci", dodao je.

Nije htio komentirati optužnicu protiv HDZ-a, kao što, kazao je, ne komentira ni nepravomoćne presude.

O Sanaderu

Luka Bebić je kazao i kako je uvjeren da biši šef HDZ-a Ivo Sanader neće pobjeći nakon što bude pušten da se brani sa slobode. 

"Ja sam ponudio svoju imovinu hrvatskoj državi kao jamstvo da on neće pobjeći. Zamislite, ako pobjegne onda ja gubim kuću, ili oni drugi koji su jamčili", komentirao je također danas Luka Bebić nakon što je dobio nagradu Miko Tripalo za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava koju mu je dodijelio HHO.

Bebić je za jamčevinu koja Sanaderu omogućuje da se brani sa slobode "dao" svoju kuću u Komarni na jugu Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.