"Lažeš Milinoviću!"

"NA TEMELJU obilja laži ministra  zdravstva i socijalne skrbi u Vladi Republike Hrvatske Darka Milinovića, u Saboru je donesen Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji" rekli su danas na konferenciji za novinare saborski zastupnici SDP-a Milanka Opačić i Igor Dragovan dodajući kako je riječ o srednjovjekovnom i rigidnom zakonu.

"Hrvatska je jedina država u Europi koja ne provodi postupke biomedicinski potpomognute oplodnje", stoji u tzv. optužnici SDP na račun ministra Milinovića u kojoj je naglašeno da se pozivao na rezultate Nacionalnog instituta za reprodukcijsku medicinu u Torontu dok ravnatelj te ustanove kaže da ga nitko nije kontaktirao.

"Milinović je čini se konzultirao sam sebe i nikoga drugog", zaključio je Dragovan. Na konferenciji za novinare naglašeno kako svaki šesti par u Hrvatskoj ima probleme s plodnošću, a zahvaljujući umjetnoj oplodnji dobili smo grad veličine Makarske.

"Milinovićev zakon prijeti to uništiti, a radi ovakvog zakona i ministra od neplodnosti se hrvatski parovi najviše liječe u Sloveniji i Češkoj", rekla je Opačić zaključujući kako će SDP predložiti na jesen Saboru svoj zakon o umjetnoj oplodnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.