Kriv što je snimio igrice i programe, ne i za računalnu pedofiliju

SOLINSKI poduzetnik Tihomir Bralo oslobođen je optužbe za računalnu pornografiju. Sud nije imao dovoljno dokaza da ga osudi, jer su snimke nage djece pronađene na CD-ovima u prostorijama Braline firme.

Nije se, naime, moglo utvrditi da ih je on snimio, jer su pristup uredu i računalu imali i zaposlenici. Ista je stvar i s poslovnom karticom, kojom su izvršena plaćanja za pristup pojedinim stranicama. U takvoj situaciji sudac Tomislav Zlodre nije imao druge, nego Bralu osloboditi.

Otpočetka tvrdio da je nevin

Bralu su, inače, teretili da je na CD-ovima pohranio ukupno 283 fotografije i 16 video clipova nage djece s prikazanim spolovilima te prikazanim spolnim odnosima u kojima sudjeluju djeca i maloljetnici s punoljetnim osobama kao partnerima. Njegovo privođenje u ljeto 2007. godine izazvalo je veliku pozornost medija. Brale je otpočetka tvrdio da je nevin.

Sudac Zlodre osudio ga Bralu na uvjetnu kaznu zbog nedozvoljene uporabe autorskog djela. Na svoj laptop neovlašteno je instalirao operativne programe i igrice, dok je na CD-ove snimao glazbu, filmove i slično, što je sud cijenio sa pet mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od godinu dana. 

Presuda je nepravomoćna, na nju su se žalili i okrivljeni i Državno odvjetništvo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.