Kristina Ćurković na sudu zbog skidanja zastave: "EU je financirala paradu pedera"

KRISTINA ĆURKOVIĆ, koju je javnost prvi put upoznala prije godinu dana, kada je bacala jaja na HDZ-ovce u Omišu, danas se na splitskom Prekršajnom sudu branila od optužbe za skidanje zastave EU s Banovine.

"Treba goniti osobu koja je zastavu izvjesila na Banovinu"

Kaže Kristina da je samo štitila poredak RH. "Zastava Europske unije bila je protuzakonito izvješena na zgradi splitske gradske uprave pa sam je zato skinula. Sama sam pozvala policija. Ja sam štitila ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, a oni me sada tjeraju na sud kao da sam počinila nešto nezakonito. Treba progoniti osobu koja je odgovorna za stavljanje EU zastave na Banovinu, a ne mene", kazala je novinarima Kristina uoči rasprave na sudu. Policija traži da je sud kazni sa 700 kuna.

EU izjednačena sa petokrakom

Pred zgradom Prekršajnog suda podršku joj je dalo oko 30 euroskeptika i nekoliko članova splitskog HSP-a koje su doveli povjerenik za Split Ivan Turudić i šef mladeži Mario Popović. Nekoliko govornika navelo je zbog čega Hrvati ne bi trebali u Europsku uniju.

Vrlo je konkretna bila i Kristina. Nakon suda, spustila se do Pjace te tamo pokidala zastavu, koju je sama iskreirala. Neki miš-maš zastave Europske unije i proleterskih simbola, zvijezde, srpa i čekića.

"Europska unija izjednačena je s petokrakom koju je Josipović nazvao simbolom ljubavi i mira. Pokidat ću ovu fantomsku krpu. Ako Slovenac može kidati hrvatsku zastavu u Istri i to predstavljati kao performans, mogu onda i ja", zaključila je Kristina.

Malo je reći da je protiv ulaska Hrvatske u zajednicu europskih naroda. "Nema nam suvereniteta u Europskoj uniji, koja je financirala paradu pedera u Splitu", upozorila je Kristina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.