Kreće veliki štrajk u školama?

Foto: Hina

ČELNICI školskih sindikata u podne će vladi najaviti štrajk u osnovnim i srednjim školama, priopćili su iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) i Sindikata hrvatskih učitelja (SHU).

Predsjednica SHU-a Sanja Šprem i predsjednik NSZSŠH Branimir Mihalinec predat će vladi na urudžbeni zapisnik najavu štrajka u osnovnom i srednjoškolskom sustavu.

"Vlada sustavno odugovlači i odgađa dogovorene sastanke s predstavnicima Sindikata, što znači da ne prihvaća zahtjeve sindikata. Iz tog razloga sindikati će najaviti štrajk kako bi obvezali Vladu da u procesu mirenja sjedne ponovno za stol", stoji u priopćenju.

Mihalinec je Hini jutros kazao kako je odluka o najavi štrajka donesena nakon što je treći put odgođen sastanak sindikalnih predstavnika i vlade. 

Sastanak se, kažu sindikalci, trebao održati danas, a iz Ministarstva znanosti i obrazovanja jučer su izvijestili da je odgođen jer vlada nije usuglasila svoju ponudu sindikatima, koji traže povećanje koeficijenata složenosti poslova u školstvu za prosječno 6 posto.

Do sada su, nakon prosvjeda učitelja i nastavnika 5. rujna na zagrebačkom Markovu trgu, sindikalni čelnici s predstavnicima vlade održali dva sastanka, nakon kojih su očekivali da vlada iznese konačni stav o njihovim zahtjevima. 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.