Kosor obećala da nitko neće biti izuzet u borbi protiv korupcije

U BONNU se održava izborni kongres Europske pučke stranke na kojem sudjeluje 1.500 delegata te brojni europski predsjednici i premijeri te predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barrroso i predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek.

Premijerka Jadranka Kosor također se nalazi u Bonnu gdje je izrazila optimizam da će Hrvatska na vrijeme završiti pregovore s Europskom unijom. Premijerka očekuje da će biti otvoreno 31 poglavlje. "Postoje još neki problemi, ali uvjerena sam da ćemo ih riješiti", kazala je Kosor. Kada je riječ o Sloveniji premijerka tvrdi da je stvorena klima prijateljstva i suradnje i da će se na tom planu i dalje razgovarati.

Kosor: Nećemo odustati u borbi protiv korupcije

Kosor je odlučno kazala kako "neće odustati u borbi protiv korupcije na bilo kojoj razini i prema bilo kome". Hrvatska premijerka vjeruje da će glavni haški tužitelj Serge Brammertz prepoznati napore Hrvatske u vezi topničkih dnevnika te je dodala kako su oni vlasništvo Hrvatske. "Mi želimo i moramo znati kakva im je sudbina", kazala je Kosor.

Uz Kosor, u Bonn je doputovao i Josip Friščić, predsjednik HSS-a, a u izaslanstvu su i Vladimir Šeks, Božo Biškupić i Božidar Pankretić. Jadranka Kosor kasno poslije podne govorit će na izbornom kongresu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.