Kolinda primila glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PREDSJEDNICA Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije Zuraba Pololikashvilija koji u Hrvatskoj boravi povodom 64. sastanka Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije.

Grabar-Kitarović ukazala je tom prilikom na važnost turizma kao grane koja ima veliki utjecaj na gospodarstvo zemlje. U tom smislu istaknula je kako je 2018. bila rekordna godina - Hrvatsku je posjetilo 19,7 milijuna turista, što je povećanje od 6,59 posto, koji su ostvarili 106 milijuna noćenja. Dodala je kako strani turisti u Hrvatsku najviše dolaze iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Poljske.

Grabar-Kitarović kazala je kako je važnost turističkog sektora u Hrvatskoj prepoznata i kod domaćih i stranih investitora, što je dovelo do povećanja u ulaganja od 940 milijuna eura u tom sektoru.

Sugovornici su izmijenili mišljenja o izazovima koji stoje pred hrvatskim turizmom i nadolazećom turističkom sezonom, kao i na svjetskoj turističkoj sceni, zaključuje se u priopćenju iz njezina Ureda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.