Koga vidite na naslovnici Timea?

Screenshot: Time.com

DRUGI mjesec zaredom časopis Time na svojoj naslovnici ima provokativnu fotografiju, odnosno ilustraciju, američkog predsjednika.

Ovaj put Time je na naslovnici spojio lica Donalda Trumpa i Vladimira Putina u jedno. Ilustracija tako prikazuje prepoznatljive crte lica i jednog i drugog. Trumpova prepoznatljiva frizura i obrve iskombinirane su s Putinovim usnama, nosom i plavim očima.

Kombinacija Trumpa i Putina

Ovu ilustraciju izradila je umjetnica Nancy Burson, a iz Timea su poručili kako ova ilustracija predstavlja poseban trenutak u vanjskoj politici SAD-a do kojeg je došlo na sastanku dvojice predsjednika u Finskoj.

CNN pak podsjeća na oštre kritike na Trumpov račun od strane demokrata, ali i republikanaca, nakon sastanka s Putinom. Podsjetimo, tijekom konferencije za medije Trump je javno stao na Putinovu stranu umjesto na stranu američkih obavještajnih službi koje su procijenile da su se Rusi upleli u američke predsjedničke izbore na kojima je pobijedio Trump.

Uz naslovnicu objavili i kratak video

Osim naslovnice, Burson je za ovo izdanje napravila i video u kojemu se vidi Trumpovo lice koje se spaja s Putinovim, a koje na koncu postaje Putinovo. Potom se Putinovo lice spaja s Trumpovim i postaje Trumpovo.

Podsjetimo, Time je i prošlog mjeseca objavio naslovnicu na kojoj je bio Trump, a ispred njega je stajalo dijete koje plače. Ta naslovnica odnosila se na Trumpovu politiku odvajanja djece od roditelja imigranata, uz upečatljivu rečenicu: "Dobro došli u Ameriku."

Burson najpoznatija po tehnologiji koju je napravila za FBI

Burson, koja je radila na najnovijoj naslovnici, počela je svoj rad prije 30 godina na MIT-ju, što je dovelo do razvoja računalnog generiranja tehnologije sklapanja.

Najpoznatija je po tehnologiji koju je razvila, a koju danas FBI koristi za traženje nestale djece. Radi se o programu koji predviđa kako će dijete izgledati kada odraste, a njezina najpoznatija fotografija je ona šestogodišnjeg otetog dječaka Etana Patza, koja je na naslovnici New York Posta objavljena 1985. godine, a koja je prikazivala kako bi on mogao izgledati šest godina nakon što je otet.

Burson je za Time poručila kako je njezin cilj ovom ilustracijom Trumpa i Putina natjerati ljude da zastanu i razmisle o sličnostima dvojice predsjednika.

"Moj rad se uvijek vrtio oko toga da omogućim ljudima da vide drugačije. Kombinacija lica je drukčiji način da ljudi vide ono što ranije nisu mogli vidjeti", zaključila je za Time, prenosi CNN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.