Kerumu optužni prijedlog za incident na večeri Zagvoždana

SPLITSKA je policija podnijela optužni prijedlog protiv gradonačelnika Željka Keruma i to zbog remećenja javnog reda i mira na večeri Zagvožđana, održanoj u restoranu Sky prije mjesec i pol dana.

Kerum kao redar

Gradonačelnik je tom prigodom preuzeo ulogu redara te uz viku, birane riječi i šake s vrha Jokera istjerao goste, koji su se sukobili s predsjednikom Hajduka Joškom Svagušom. Neki su vidjeli kako vade policijske značke. Istragom slučaja splitska policija nije utvrdila ni prekršajnu, a ni stegovnu odgovornost svojih ljudi, koji su bili van službe.

Sve je završilo prijavom, unatoč tome što se policija po službenoj dužnosti na mjestu događaja pojavila tek nakon što su se novinari raspisali o Kerumovom izgredu.

Policija je kasnila i kad su Svaguša i Livaja izvukli deblji kraj u klubu Tropic na Bačvicama, a nigdje ih nije bilo ni za noćnog posjeta gradonačelnika Keruma klubu Egoist. Nije došao sam, već u pratnji boksača Pit Bula. Da pomete nakon blamaže svojih pobočnika.

Druga prekršajna prijava u pola godine mandata

Druga je ovo Kerumova prekršajna prijava u šest mjeseci gradonačelničkog mandata. Zbog vrtića i posla kojeg je sklopio s prijateljem Livajom koncem mjeseca trebao bi se pojaviti na Prekršajnom sudu. Zatraženo je 200 tisuća kuna kazne za Grad i Keruma, dok će incident u restoranu Sky znatno manje istanjiti gradonačelnikovu lisnicu. Zakon, naime, ne predviđa strožu kaznu od 100-ak eura.

Za komentar nisu bili dostupni ni Kerum, a ni njegov odvjetnik Miro Šarić. Svaguša jest, ali o burnom događaju na večeri svojih Zagvožđana nije htio reći ni riječi. Preumoran se vratio iz Hajduka i opružio na kauču...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.