Kanada protjeruje venezuelskog diplomata i zabranjuje povratak veleposlaniku

Screenshot: YouTube
 
KANADA će protjerati venezuelskog diplomata i zabraniti povratak veleposlaniku, rekla je u ponedjeljak  ministrica vanjskih poslova Chrystia Freeland, što je odgovor na izgon veleposlanika Brazila i Kanade jer su kritizirali venezuelski režim. 
 
Zapadne zemlje i susjedne latinoameričke zemlje kritizirale su predsjednika Nicolasa Madura optuživši ga za gušenje demokracije i kršenje ljudskih prava.
 
"Venezuelski veleposlanik nije više dobrodošao u Kanadi"
 
"Obavještavam da venezuelski veleposlanik nije više dobrodošao u Kanadi. Također izjavljujem da je otpravnik poslova Venezuele nepoželjna osoba", navodi se u priopćenju ministrice Freeland, prenosi AFP.
 
Venezuela tvrdi da strane vlade pokušavaju ohrabriti desničarsku oporbu da izvede državni udar.
 
Kanada optužila Venezuelu, Rusiju i Južni Sudan za korupciju i kršenje ljudskih prava
 
Kanadska vlada kritizirala je režim Nicolasa Madura kako bi ga pozvala na dijalog s oporbom, a protiv njega donijela je niz sankcija. 
 
U petak je službena Ottawa odlučila zabraniti pristup svome teritoriju 52 dužnosnika Venezuele, Rusije i Južnog Sudana koje optužuje za korupciju i kršenje ljudskih prava.
 
Otpravniku poslova Kanade, predsjednica venezuelske Ustavotvorne skupštine zamjerila je "stalno, uporno, grubo i sirovo miješanje u unutarnja pitanja Venezuele".
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Kanadu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Kanada. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.