Kalinić i Simović u Hrvatskoj pripremali ubojstvo srpskog političara?

SRPSKI državni tajnik za pravosuđe Slobodan Homen kazao je kako se istražuju informacije informacije da su Sretko Kalinić i Miloš Simović bili u kontaktu s Darkom Šarićem u vezi s planiranjem novog atentata.

"Simović i Kalinić su se tijekom sedam godina bijega uzdržavali radeći kao plaćeni ubojice i, prema informacijama kojima raspolažemo, bili su potencijalni izvršitelji za atentat u Srbiji", kazao je srpskoj Politici Homen. U istrazi bi se trebalo saznati koji je srpski političar bio na meti te kako je spriječena likvidacija.

Bojović naručio ubojstva Jurišića i Konstantinovića

Luka Bojović, jedna od najjačih figura beogradskog podzemlja, prema pisanju Blica, bio je taj koji je naredio likvidaciju odbjeglih pripadnika "zemunskog klana", Milana Jurišića i Ninoslava Konstantinovića. Ubojstva dvojice bjegunaca, što potvrđuju i srpski policijski krugovi, Sretko Kalinić je priznao zagrebačkoj policiji, navevši kako je Jurišića samljeo u stroju za mljevenje mesa i bacio ga u rijeku, dok je Konstantinovića zakopao u blizini autoceste koja vodi od Zagreba prema Beogradu.

U MUP-u Srbije smatraju da je upravo Bojović naredio i Milošu Simoviću da likvidira Kalinića. "Luka Bojović je posljednjih mjeseci počeo čistiti tragove i uklanjati sve u koje nema povjerenja i one od čijeg autoriteta strahuje. To i jest bio motiv naručenog ubojstva Kalinića. Simović ga je trebao likvidirati, a zatim da se, uz pomoć nekoliko suučesnika, prebaciti u Srbiju", kazao je Blicu neimenovani izvor, navodno iz vrha srpske policije, dodajući kako Bojović "priprema teren u podzemlju", koji će mu omogućiti lidersku poziciju u regiji, a koja mu je omogućena uhićenjem Sretena Jocića, njegovog glavnog suparnika, te raspisivanjem tjeralice za Darkom Šarićem, koji je za vrijeme vladavine Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka Legije pomagao "zemuncima" u raspačavanju droge.

Simovića razotkrila supruga

Policija je Kaliniću i Simoviću u trag, prema tvrdnjama istog izvora iz srpske policije, ušla u veljači, kada je Simovićeva supruga s rođakom doputovala u Zagreb: "To putovanje je i ukazalo da su njih dvojica tamo".

Spomenuti izvor navodi i kako se pretpostavlja da je Bojović sa Simovićem uspostavio direktnu vezu nakon što je ubijen njegov kum, Cvetko Simić, koji je dotad bio ključna veza između njega i Simovića. Upravo je Simović, koji je za Bojovića obavljao poslove vezane uz drogu, navodno posljednja osoba koja je kontaktirala sa Simićem uoči njegova ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.