Joras pisao Rehnu: Pomozite da dovedem Stjepana Mesića na sud u Kopru

SLOVENSKI "granični ekshibicionist" Joško Joras u petak je poslao pismo europskom povjereniku za proširenje Olliju Rehnu u kojem ga moli da mu pomogne u dovlačenju hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića na sud zbog tužbe za izjavu da je "Joras luđak koji služi nekim drugim interesima".

Joras je Rehnu poslao pismo u kojem ga moli za pomoć, jer već godinama ne može pomoću slovenske države isporučiti tužbu hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću.  On je na sudu u Kopru 11. studenog 2004. podigao tužbu te traži odštetu zbog toga što je hrvatski predsjednik tom izjavom naštetio njegovom dostojanstvu. Za svoje duševne boli od Mesića traži 20.864 eura, piše Delo.

Tužbu nisu uspjeli uručiti ni Ministarstvo pravosuđa, a ni diplomatski krugovi

Sud ga je prošlog petka obavijestio kako tužbu Mesiću nisu uspjeli uručiti niti preko slovenskog Ministarstva pravosuđa, a to nije uspjelo ni diplomatskim putem. "Već tri godine uz stalne požurnice Ministarstva pravosuđa Republike Slovenije pristojni hrvatski organi na naša pitanja o uručivanju nisu odgovorili", piše u dopisu koji je Jorasu poslao sud u Kopru te se dodaje kako im to nije uspjelo ni diplomatskim putevima.

Joras je nakon toga odlučio da o nepoštovanju načela pravne države Hrvatske obavijesti europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna. U pismu piše kako je to samo još jedan dokaz kršenju načela pravne države i pokazivanja nevjerodostojnosti nositelja najviše hrvatske vlasti te moli da u sljedećem susretu Rehna s našim ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem povjerenik našoj strani iznese navode iz pisma.

I.Kri.
Foto: Delo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.