Lidl: U Hrvatskoj nema mljevene govedine iz Francuske, još nema jasnih indicija da je meso uzrok zaraze



ŠESTERO djece iz francuskog grada Lillea nalazi se u bolnici gdje je utvrđeno da boluju od bakterije koja sije strah Njemačkoj i od koje je umrlo već 38 ljudi.

Kako javlja AFP djeca su stabilno, a zarazila su se nakon što su jela mljevenu govedinu. Vijest je potvrdila i glasnogovornica lokalne bolnice.

"Njihovi životi nisu u opasnosti. Idu na dijalizu i imaju krvavu vodenastu stolicu", rekla je.

Kako piše AFP mljevena govedina koju su navodno djeca konzumirala pod imenom "Steak Country" prodaje se u Lidlu a dolazi iz tvrtke sa sjevera Francuske pa se ne povezuje s bolešću u Njemačkoj. Svi sumnjivi proizvodi povučeni su iz prodaje, piše AFP.

Lidl: Nema jasnih indicija da je meso zaista uzrok zaraze, u Hrvatskoj toga nema u prodaji!

"Nadležni organi u Francuskoj posumnjali su da je duboko smrznuti proizvod od mljevenog mesa pod nazivom "Steak Haches" mogući uzročnik oboljenja izazvanih bakterijom E. Coli kod više osoba u sjevernoj Francuskoj. Prema izjavi francuskih državnih tijela, aktualne infekcije u sjevernoj Francuskoj nisu povezane sa EHEC infekcijama u Njemačkoj. Trenutno nema jasnih indicija da je proizvod francuskog proizvođača stvarni uzročnik E. Coli infekcije. Kod ovog proizvoda radi se o pakiranju sa 10 duboko smrznutih kosanih odrezaka francuskog proizvođača SEB iz Saint Diziera, sa oznakom "10 kosanih odrezaka, 100% čista smrznuta govedina". Dobavljač SEB isporučio je ovaj proizvod u više trgovina prehrambenim proizvodima u Francuskoj.", stoji u priopćenju koje smo dobili iz Lidla.

Lidl Hrvatska dodaje kako navedeni proizvod francuskog proizvođača SEB iz Saint Diziera niti u jednom trenutku nije bio u prodaji u Lidl trgovinama u Hrvatskoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.