POGLEDAJTE SNIMKU Je li Trump zaboravio riječi američke himne?

Screenshot: Youtube

PREDSJEDNIK SAD-a Donald Trump jučer je gostovao na studentskoj utakmici američkog nogometa u Atlanti, Georgia, no čini se da je imao određenih problema s pjevanjem himne. 
 
Naravno, predsjednik, kao ni itko drugi, nije dužan pjevati riječi himne za vrijeme njenog izvođenja. No Trump je, u skladu sa svojim imidžem velikog patriota, stao nasred terena i s rukom na srcu počeo pjevati himnu. Samo što vrlo brzo postaje očito da Trump više mumlja nego pjeva riječi himne, a potom i potpuno prestaje.
 
 
Trumpove muke po himni
 
U jednom trenutku otvara usta kao da će opet zapjevati, ali i dalje šuti, nervozno se ogledavajući oko sebe, tapkajući po prsima i njišući u ritmu. Tek u zadnjem dijelu himne, kako se čini, prisjeća se riječi i nastavlja pjevati do kraja. 
 
Društvene mreže, očekivano, uskoro su planule - mnogi korisnici iskoristili su snimku kao potvrdu da američki predsjednik ne zna ili da je zaboravio riječi himne. Dok su ga jedni ismijavali, drugi su ponovno spekulirali o njegovom mentalnom zdravlju i mogućnosti da pati od demencije. 
 
Treći su pak istaknuli ironiju da Trump, koji je u više navrata oštro napao afroameričke nogometaše koji su u znak prosvjeda zbog policijskog nasilja nad Afroamerikancima klečali za vrijeme himne, sada i sam pokazuje svojevrsno nepoštovanje prema himni. 
 
Igrač poviknuo: Jebeš Trumpa
 
Osim toga, Trump je dobio prilično podijeljene reakcije na stadionu. Dok su mu neki pljeskali, dio publike dočekao ga je negodovanjem i hukanjem, a potom je i igrač Alabama Crimson Tidea pred kamerom povikao ''Jebeš Trumpa'' (''Fuck Trump''), javlja Telegraph.
 
''Želimo da se naša zastava poštuje i želimo da se naša nacionalna himna također poštuje'', rekao je Trump ranije tog dana u govoru u Nashvilleu, Tennessee. No kako je tviteraš Nick Lapra primijetio: ''Amerika, vaš predsjednik - znate, MAGA (Make America great again - učinimo Ameriku ponovno velikom) tip - ne zna sve riječi naše nacionalne himne. Ovo je grozna demonstracija licemjerja. Isto tako, vaš dnevni podsjetnik da ima rejting podrške od 37 %. Najmanje popularni predsjednik svih vremena.''
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.