Oglasila se kći HDZ-ovca koja je vatrogascima i policajki urlala da su nakaze

Screenshot: RTL

Nekoliko dana nakon što je vikanjem u kamere i vrijeđanjem vatrogasaca i policajaca sablaznila čitavu Hrvatsku, priopćenjem koje je poslala medijima javnosti se obratila Anna Dujić, kći HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića.

Dujić je, podsjećamo, vatrogascima koji su gasili požar kod Skradina vikala da su nakaze, a policajki je također rekla da je nakaza i rekla "dabog da crkne". Policajki je usput opsovala majku. 

Policija je jučer priopćila da će 33-godišnju kćer HDZ-ovca prijaviti za vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba. 

"Teško mi je samu sebe prepoznati na snimci"

Priopćenje Anne Dujić prenosimo u cijelosti.

"Punoljetna sam osoba i sama odgovaram, i želim odgovarati, za svoje postupke. Želim se javno ispričati svima koje sam uvrijedila neprimjerenim riječima izgovorenim u stanju šoka koji sam doživjela gledajući bespomoćno svojeg oca i rođake kako pokušavaju obraniti vlastite kuće od vatrene stihije golim rukama, bez ikakve zaštitne opreme.

Ne bih nikada tako postupila u prisebnom stanju, niti sam mislila da bih ikada tako reagirala u izvanrednoj situaciji. Međutim teško je ostati priseban kada vatrena stihija prijeti vašem domu i vašim najmilijima. Danas, gledajući snimku svega što se dogodilo, teško mi je i zamisliti takvu reakciju i sebe samu prepoznati.

Ovime nikako ne želim opravdati svoj postupak; iskreno žalim zbog tog što sam učinila i da mogu išta promijeniti, promijenila bih. Još jednom, iskrene isprike svima koje sam svojom neprimjerenom komunikacijom povrijedila", poručila je.

 

Policajki vikala da je nakaza, da joj je*e mater i rekla joj: "Dabogda crkla"

Kako je prvi pisao Index, žene koje su žestoko kritizirale gašenje velikog požara kod Skradina iz jučerašnjeg videa koji se proširio Hrvatskom su Anna i Neda Dujić, kći i supruga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića. Posebno se u videu istakla Dujićeva kći, koja je vatrogascu s gotovo 40 godina iskustva urlala da je nakaza. Isto je vikala i policajki.

"Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doli guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (...) Nakaze jedne", prilično je agresivno rekla Anna Dujić u smjeru vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenika Volimira Miloševića, a onda je i kameru RTL-a rukom okrenula prema njemu. 

U jednom trenutku za policajku kaže: "Snimaj i policajku onu, je*em joj mater. Dabogda crkla, nakaza glupa."

Zaposlena je u HEP-u, evo što kažu iz te firme

Kći moćnog HDZ-ovca, koja pred kamerom viče vatrogascima i policajki da su nakaze te poručuje policajki "crkla dabogda", inače je magistra odnosa s javnošću. Zaposlena je u državnom HEP-u već pet godina i osam mjeseci, kako jasno stoji na njenom LinkedIn profilu. 

Posao u HEP-u, u šibenskoj Elektri, dobila je početkom 2019. Tamo je prešla za veću plaću iako joj je Gradski parking Šibenik, u kojem je prije radila, platio faks u Dubrovniku, kako je pisao Šibenski.

HEP smo upitali o izjavama njihove zaposlenice Anne Dujić. 

""Hrvatska elektroprivreda ne stoji iza osobnih stavova svojih djelatnika. Neprimjerena komunikacija u potpunoj je suprotnosti s temeljnim vrijednostima kompanije te poslovnom politikom i praksom odnosa s dionicima HEP-a", poručili su za Index iz HEPa i rekli da surađuju s vatrogascima i podržavaju ih. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.