Jakovčić: Europa treba zajedničku agenciju za turizam

Foto: FAH

ŽELI li Europa ostati vodeća svjetska turistička regija, treba osnovati europsku agenciju za turizam, poručio je europarlamentarac Ivan Jakovčić na konferenciji o turizmu u Europskom parlamentu, o čemu su u četvrtak izvijestili iz njegova ureda.

"Tri godine se u Europskom parlamentu ustrajno zalažem za osnivanje europske agencije za turizam, tim više jer EU ima četrdesetak agencija za razna područja, ali ne i za turizam koji čini više od 10 posto europskog gospodarstva", istaknuo je Jakovčić na konferenciji o turizmu, iznoseći da je u turizmu u Europi zaposleno više od 10 milijuna ljudi.

Zajednička točka

Smatra da u EU treba zajedničku točku, mjesto na kojem će se prikupljati i koordinirati sve inicijative, projekti i inovacije vezane uz turizam i njegov održivi razvoj.

"Ova je konferencija pokazala da je sazrio trenutak da moja inicijativa o osnivanju europske agencije za turizam bude i formalno pokrenuta. Na tom tragu obratit ću se čelnicima svih zajedničkih institucija EU-a, od Europske komisije do Vijeća EU-a i Europskog parlamenta, s pozivom na pokretanje formalno-pravnog postupka za osnivanje agencije za turizam na razini cijele Unije", najavljuje Jakovčić.

U sklopu konferencije o turizmu u Europskom parlamentu održana je prezentacija nekoliko odabranih europskih turističkih regija, među kojima i Istre, čiji je štand s pregledom turističke i gastronomske ponude obišao i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.