Jak vjetar poharao jugozapad Francuske, 220.000 domova ostalo bez struje

Foto: EPA

NAJMANJE 220.000 domova ostalo je bez električne energije danas na jugozapadu Francuske nakon snažnog vjetra koji je puhao i do 140 kilometara na sat, što je izazvalo velike probleme, ali bez većih šteta.

Prema prvim podacima hitne službe sredinom dana, četiri osobe su ozlijeđene pri padu stabala na njihova vozila, od kojih tri lakše u Novoj Akvitaniji.

Kiša i vjetar dosegnuli su vrhunac tijekom noći na atlantskoj obali, gdje je izmjereno 143 km/h u mjestu Millau u Okcitaniji.

Predviđeni udari vjetra do 160 na sat

Tijekom najgoreg dijela noći 400.000 domova ostalo je bez električne energije, prema tvrtki za distribuciju električne energije Enedis.

Od 14 departmana na jugozapadu u kojima je jučer proglašen narančasti alarm i jutros je u osam njih još bio na snazi, uglavnom u Okcitaniji zbog vjetra i poplava, navodi Meteo-France.

Na jugoistoku zemlje na cijeloj Korzici na snazi je bio narančasti alarm s predviđenim udarima vjetra od 100 do 130 km/h, a u planinama i do 160, prema francuskoj meteorološkoj službi. Morski promet s Korzike i na taj otok je u zastoju.

U Alpama prijeti jaka opasnost od lavina tijekom sljedeća 24 sata, upozorava Meteo-France.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.