Izgleda da je požar hotela u Lovranu podmetnut

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Očevidom na požarištu starog hotela Miramar u Lovranu, koji je izgorio u četvrtak, isključen je tehnički ili prirodni uzrok požara, izvijestila je danas primorsko-goranska policija, dodavši da je vatra najvjerojatnije izazvana ljudskom radnjom.

Kako je navela Policijska uprava primorsko-goranska, očevid je obavljen danas, nakon što su se stekli uvjeti, a provela ga je policija u suradnji s inspektorom zaštite od požara.

"Požar najvjerojatnije izazvan ljudskom radnjom, šteta je znatna"

Požar starog hotela Miramar je najvjerojatnije izazvan ljudskom radnjom, nastala šteta je znatna, a visina će se utvrditi naknadno, dodaju iz PU. 

Policija i dalje nastavlja s utvrđivanjem svih relevantnih činjenica i okolnosti izbijanja požara, dodaje se u priopćenju.

Vatrogasci više sati gasili požar

Hotel Miramar se nalazi u središtu Lovrana, a godinama je izvan funkcije i zapušten. Sagrađen je prije stotinjak godina, a prazan je i izvan funkcije od 1998. godine, do kad su tamo boravili prognanici.

Požar je izbio u četvrtak poslijepodne, 13. travnja. Gasili su ga više sati vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Opatija, uz pomoć DVD-a Lovran i JVP-a Rijeka. Vatra je zahvatila cijelu zgradu hotela.

Nije bilo ozlijeđenih osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.