Izbori u splitskom SDP-u: Pariću Predsjedništvo, Koturu Gradski odbor

Foto: Index

ZAVRŠILA je izborna konvencija splitskog SDP-a. Za potpredsjednike su izabrani Stiven Vladislavić, koji je bio i potpredsjednik Ivi Baldasaru, te Goran Kotur, koji se prije dva tjedna borio sa predsjednikom Darkom Parićem za čelnu poziciju.

Kotur je izgubio za 26 glasova tako da se današnja konvencija čekala sa velikim nestrpljenjem. Mnogi koji su ostali van SDP-a zadovoljni su rezultatima. Kažu da je Parić dobio Predsjedništvo, a Kotur Gradski odbor, što im budi nadu da bi se u slučaju povoljnog raspleta na izborima za predsjednika stranke mogle otvoriti neke nove perspektive, čak, i za otpisane.

Parić: Početak jednog novog trenda

I Parić, a i oba njegova potpredsjednika, kategorički odbijaju takvu kategorizaciju.

"Nema takve podjele, siguran sam da su ljudi glasali po savjesti. Izuzetno sam zadovoljan kako je sve prošlo, siguran sam da je ovo početak jednog novog trenda i da ćemo sve ružno što se događalo u splitskom SDP-u ostaviti iza sebe", kazao nam je Vladislavić.

Letkom protiv šalabahtera

Za današnju konvenciju dobro se pripremio. Članove splitskog SDP-a na svakoj je stolici dočekao njegov promidžbeni materijal - letak sa motom Zaokruži zadnjeg i bit ćeš mu prvi/prva.

"Tako je, iskoristio sam legitimni oblik promidžbe kojim sam se predstavio kolegama. To je moj odgovor na šalabahtere", kaže Vladislavić.  

Šalabahteri su se inače jučer pojavili u opticaju. Odrekli su ih se i Kotur i Parić, no da se primijetiti da su prilično točno "prognozirali" sastav Predsjedništva. 

Kotur: Realno je da SDP bude vodeća politička snaga u Splitu

Novi dopredsjednik Goran Kotur nije imao primjedbi na izbore.

"Drago mi je da su u rukovodstvo splitskog SDP-a izabrani kvalitetni ljudi, pravi socijaldemokrati koji misle svojom glavom. SDP Split je pokazao da je realno da bude vodeća politička snaga u Splitu i značajan faktor u SDP-u Hrvatske. Sad je na svima nama, i onima koji su izabran i onima koji nisu, da izvršimo sve ono za što smo se zalagali u izbornom procesu", kazao nam je Kotur.

Bajrović: Konvencija je prošla lijepo i umirujuće

U Predsjedništvo su osim dva potpredsjednika izabrani i dogradonačelnica Aida Batarelo, gradski vijećnik Milan Blaževski, Branko Grčić, Vinko Bajrović Capo, Damir Krstinić i Maja Krčum. Svi osim Krčum bili su na šalabahteru koji je navodno bio Parićev, mada on to negira.

"Konvencija je prošla vrlo lijepo i umirujuće, premda su postojale naznake da možda i neće biti tako. Tražio sam da se skoncentriramo isključivo na izbore", kazao nam je Bajrović, kojeg je Gradski odbor na traženje bivšeg predsjednika Ive Baldasara isključio iz stranke, no ta je odluka poništena u Zagrebu.

Predsjedništvo i Gradski odbor biralo tek 229 članova SDP-a

Danas je glasalo tek 229 članova splitskog SDP-a. Na izborima za predsjednika prije dva tjedna bilo ih je nešto više - 362. Parić je u stranku nakon raspuštanja primio manje od petsto članova.

Tehničku podršku dao je Arsen Bauk. Trebao je biti predsjednik Izbornog povjerenstva, no tome su se suprotstavili Ranko Ostojić i Veljan Radojković. Ne može jer nije član splitskog SDP-a. Za predsjednika je tako odabran Toni Zoranić. Bauk kaže da je svojim iskustvom pomogao da se što prije završi izborni proces.

"Rezultati su objavljeni u četiri i pol, a prije tri godine su se brojali do ponoći", kazao nam je Bauk.

Predsjednik splitskog SDP-a Darko Parić nam je kazao kako nije bilo nikakvih primjedbi na izbore.

Rukovodstvo je birano na godinu dana, jer u roku od 180 dana nakon lokalnih izbora moraju ponovno organizirati izbore.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.