Ispraćaj vatrogasca: "Uvijek je gurao naprijed. Možda je to bilo kobno"

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

GORAN KOMLENAC (42) vatrogasac je Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci koji je smrtno stradao u požaru iznad mjesta Orašac, na širem dubrovačkom području, a njemu u sjećanje je danas održana komemoracija u prostorijama JVP-a.

"Izašao je zvukom sirene pomoći drugima. Izašao je pomoći, spasiti imovinu naših ljudi, svoje braće i sestara. To je srce prestalo kucati, ali će zauvijek kucati u srcima naših vatrogasaca. Gorane, bio si dio velike hrvatske vatrogasne obitelji i vjeruj mi, ta obitelj vatrogasaca neće te nikada zaboraviti, ni tebe ni tvoju obitelj", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković .

Župan: Izgubili smo junaka i dobrog čovjeka

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić je kazao kako cijela županija danas tuguje jer je izgubila "junaka, primjernog vatrogasca, odgovornog roditelja i dobrog čovjeka".

"Poznato je kako ne postoji plemenitije djelo od žrtve za svoga prijatelja, svoga bližnjega, žrtve za drugoga. Upravo je tako Goran cijeli svoj život posvetio radu za dobrobit drugih, spašavanju života i imovine, brinući pri tome o svojoj obitelj. Zašto je morao otići, zašto on i zašto sad? Nikad nećemo saznati. Vjerujemo da je on sada u boljem svijetu, ali ostajemo neutješni zbog ovog strašnog gubitka", izjavio je Dobroslavić dodavši kako nikada neće zaboraviti ni njega ni njegovu obitelj.

Gradonačelnik: Ovo je strahoviti udarac

Gradonačelnik Mato Franković je izjavio kako se radi o "strahovitom udarcu" te kako je "nositi se s takvom tragedijom zadatak koji traži puno i previše".

"Pojmiti da odjednom, naprasno, među nema nekoga tko je u sebi imao toliko životne energije, toliko odvažnosti i toliko odlučnosti, čini se nezamislivo. Neizrecivo je teško najbližoj obitelji Gorana Komlenca i zato se pridružujem molitvi da pronađete spokoj u uvjerenju da vas vaš Goran i dalje čuva, onako kako je to radio i dosad, a jednako i predano kako je za života čuvao ovaj grad. Suosjećam sa svim kolegama Gorana koji se nose s velikim gubitkom", izjavio je.

Vatrogasni zapovjednik: Uvijek je gurao naprijed

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović je kazao kako će Komlenca pamtiti kao osobu koja je uvijek bila nasmijana. "Čast je bila raditi s tobom i hvala ti na svemu", poručio je.

Zapovjednik JVP-a Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović se kroz suze prisjetio Komlenca.

"Uvijek je bio vedar, uvijek nasmijan, uvijek je bio spreman pa, ne za svađu, ali za konstruktivni razgovor. Najviše će mi faliti njegovo - treba mi traka za trčanje, treba mi sprava za vježbe… On je uvijek gurao naprijed. Možda je to i bilo kobno", izjavio je.

"Ne mogu zamisliti da više nisi tu s nama, da ovo sve ovako mora biti. Puno se još toga moglo, puno smo mogli. Bio si pravi primjer dobroga oca, muža, sina, brata i prijatelja", izjavio je kroz suze Goranov prijatelj i kum Pero.

Posljednji ispraćaj je održan na mjesnom groblju sv. Đurđa u Orašcu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.