Islamisti na Filipinima pogubili Nijemca kojeg su držali za taoca

Foto: Twitter

SKUPINA povezana s Islamističkim militantima na Filipinima je pogubila njemačkog taoca u dobi od 70 godina. Za njega su zahtijevali otkupninu, a kada je nisu dobili, odrubili su mu glavu.


Filipinski službenici kažu kako su dobili izvještaj da je Jurgen Gustav Kantner ubijen u nedjelju popodne od strane Abu Sayyaf militantne skupine.

Objavili video u kojima su tražili otkupninu

Abu Sayyaf je objavio nekoliko videa u kojima prijeti kako će ubiti Nijemca te su optužili vlasti jer su ga pokušali izbaviti iz zatočeništva, umjesto da su platili otkupninu.

Kako prenosi Independent, rok za otkupninu je bio 26. veljače, a kada je nisu dobili, pogubili su ga.  U zadnjem videu je sam Jurgen morao moliti za otkupninu i tom prilikom je rekao kako ne vjeruje da će se izvući živ.

Savjetnik predsjednika Dutertea je izdao izjavu u nedjelu u kojoj kaže: "Unatoč svim naporima, primio sam izvješće o navodnom pogubljenju otetog Nijemca u nedjelju popodne."

Otet u studenom 2016. godine

Lokalni mediji su izvijestili kako je bio postignut dogovor s militantima te kako je otkupnina iznosila 586.000 eura, ali je taj dogovor propao.

Kantner je otet u studenom 2016. godine dok su on i njegova žena krstarili filipinskim vodama na svojoj jahti. Njegova supruga je ubijena tijekom otmice, a on je otet.

Isti par je bio otet od strane somalskih pirata 2008. godine i tada su ih kao taoce držali 58 dana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.