Investicijski fondovi rastu treći dan za redom

Foto: Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MEĐU investicijskim fondovima, prema podacima HRPORTFOLIO-a, i u srijedu 4. studenog, 3. radni dan za redom, dobitnici su bili u većini.

Naime, čak su 84 investicijska fonda ili 93.33 posto bilježila dobitke, dok ih je tek 5 ili 5.56 posto bilježilo gubitke. 

Među dioničkim investicijskim fondovima su i ovaj put, 3. uzastopni dan vladavine dobitnika, uglavnom dobitnici. Naime, čak su 24 fonda bilježila rast vrijednosti, dok je jedini gubitnik, s gubitkom od 0.39 posto, bio Generali Energija fond. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0.02 posto OTP Meridian 20 fonda do čak 2.82 posto ZB trend fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova su ovaj put, 3. uzastopni dan vladavine dobitnika, dobitnici. Naime, svih je 19 fondova dobilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0.24 posto Allianz Portfolio fonda do 1.21 posto PBZ Global fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima treći dan za redom uglavnom su dobitnici

I među obvezničkim investicijskim fondovima i ovaj put, 3. dan za redom, su uglavnom dobitnici. Naime, čak je 15 fondova dobilo na vrijednosti, dok je jedini gubitnik i to s gubitkom od dana ranije bio Raiffeisen Fund Conservative fond. Tako su se dobici kretali u rasponu od minimalnih 0 posto PBZ Dollar Bond fond 2 i PBZ Dollar Bond fondova do 0.39 posto Platinum Corporate Bond - klasa B fonda.

I među kratkoročnim obvezničkim investicijskim fondovima i ovaj su put, 5. dan za redom, dobitnici bili u većini. Naime, čak je 19 fondova dobilo, a tek 2 su izgubila na vrijednosti, dok je vrijednost PBZ START fonda ostala nepromijenjena. Pritom su i dobici i gubici bili uglavnom minimalni. Tako su pak značajniji rast vrijednosti zabilježili PBZ Euro Short Term Bond i PBZ D-START fondovi (po 0.03 posto), Raiffeisen Flexi Euro kratkoročni obveznički fond (0.04 posto), Raiffeisen Flexi USD kratkoročni obveznički fond (0.06 posto), Erste E-Conservative fond (0.09 posto) te Erste Conservative fond (0.1 posto).

Među posebnim fondovima su i ovaj put, 3. dan za redom, tek dobitnici. Naime, svih je 7 fondova zabilježilo rast vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0.22 posto FWR Multi-Asset Strategy I fonda do 1.85 posto ZB Future 2040 fonda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.