Imenovanja u policiji: Prša, Barbarić, Nača i Bradarić-Šljujo novi načelnici

ŽELJKO PRŠA, Božo Barbarić, Nenad Nača i Petar Bradarić-Šljujo, četiri su nova policijska načelnika koji će djelovati na svojim novim dužnostima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Ravnateljstvo policije priopćilo je danas da je Prša odlukom glavnog ravnatelja policije Vladimira Fabera, imenovan za načelnika Odjela suzbijanja korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu.

Prša na novu dužnost dolazi s mjesta načelnika policije u Zaprešiću. Rođen je 1961. godine u Zagrebu, diplomirani je pravnik koji je u policiji od 1991. godine. Radio je na poslovima suzbijanja kriminaliteta i rukovodećim radnim mjestima, a obnašao je i dužnosti načelnika Sektora kriminalističke policije, te načelnika više policijskih postaja na području PU zagrebačke.

Također odlukom Vladimira Fabera, načelnikom Odjela  suzbijanja korupcije i organiziranog kriminaliteta u Rijeci imenovan je Božo Barbarić koji na dužnost dolazi s mjesta načelnika Odjela kriminaliteta droga, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske.

Barbarić je rođen 1971. godine u Njemačkoj. U policiji je od 1990. godine te je radio na poslovima suzbijanja općeg kriminaliteta, kriminaliteta droga te organiziranog kriminaliteta. Također, bio je na više rukovodećih radnih mjesta u policijskom sustavu.

Nača u Osijeku, Bradarić-Šljujo u Splitu

Nenad Nača, do sada je radio kao vođa grupe za organizirani kriminalitet u Sektoru kriminalističke policije, Policijske uprave osječko-baranjske, a odlukom ravnatelja policije imenovan je na dužnost načelnika Odjela suzbijanja korupcije i organiziranog kriminaliteta u Osijeku.

Nača je rođen 1976. godine u Osijeku, a u policiji je od 1998. godine. Bio je angažiran na poslovima suzbijanja općeg, maloljetničkog i organiziranog kriminaliteta.

Petar Bradarić-Šljujo današnjom je odlukom postao načelnikom Odjela suzbijanja korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu. Na tu dužnost je došao s pozicije načelnika Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Bradarić-Šljujo je rođen 1962. godine u mjestu Vinine, općina Trilj. Kao i trojica njegovih kolega Prša, Barbarić i Nača, policajac je s visokom stručnom spremom (VSS). U policiji je od 1984. godine otkada je radio na poslovima suzbijanja kriminaliteta droga, općeg kriminaliteta te na više rukovodećih radnih mjesta.

I.K.
Foto: Index (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.