Ikea će platiti 50 milijuna dolara odštete jer su njezini ormarići usmrtili troje djece

Foto: Ikea

IKEA se u SAD-u nagodila o isplati 50 milijuna dolara odštete s obiteljima čija su djeca poginula nakon što su Ikeini ladičari pali na njih. Odvjetnici obitelji naglašavaju kako se po visini odštete može uočiti ozbiljnost situacije, dok su iz Ikee potvrdili sklapanje nagodbe, ali ne žele komentirati detalje prije potvrđivanja nagodbe pred sudom.

Problematični namještaj

Camden Ellis i Curren Collas u dobi od 2 godine, te 23-mjesečni Ted McGee su poginuli nakon što je Ikein ladičar Malm pao na njih. Tvrtka je najprije izdala upozorenja te su savjetovali pričvršćivanje ladičara za zid, no nakon nesretnih događaja su povukli milijune takvih ladičara s tržišta.

Do nesreća je došlo u razdoblju od 2014. do 2016. godine, te je Ikea nagodbom pristala plasirati na tržište SAD-a samo ladičare i škrinje koje zadovoljavaju sigurnosne kriterije na predmetima za skladištenje odjeće.

Uz novac koji će isplatiti obiteljima, Ikea je pristala i donirati tri odvojene donacije od 50 tisuća dolara bolnicama u znak sjećanja na trojicu dječaka te uplatiti 100.000 dolara zakladi koja se bavi sigurnošću djece.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.