Hvidra predsjedniku Mesiću: Sudit ćemo ti za tri mjeseca!

"NAŠ ĆE ti sud suditi za tri mjeseca!", poručili su danas članovi sinjske Hvidre dovikivajući predsjedniku Stjepanu Mesiću koji se nalazi u tom gradu na otkrivanju obnovljene ploče sinjskom partizanu i logorašu Anti Bakotiću–Baki.

Naime, program svečanosti počeo će skupom u dvorani Gradskog kina na kojem su govorili Ante Veselica, predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Cetinskog kraja, predsjednica SAB-a Vesna Čulinović-Konstantinović, hrvatski povjesničar Ivo Goldstein, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan te Predsjednik RH Stjepan Mesić. 

Počeli s pjesmom, završili s uvredama i prijetnjom

 Incident s Hvidrom dogodio se nakon svečanosti kada je Mesićevu pratnju dočekalo pet do šest članova Hvidre na čelu s predsjednikom te organizacije Draženom Pavlovićem.

U trenku kada će Mesićeva pratnja proći pokraj njih, društvo "sa štekata"započelo je pjesmu "Zovi samo zovi", koja se završilo s pozivanjem na "sud javnosti" ili "narodni sud" koji će presuditi Mesiću.

Neoustašoidi

"Mi, na žalost, još imamo neoustašoida koji to ne razumiju ili se prave da ne razumiju", naglasio je Mesić prigodom svečanosti otkrivanja spomenika govoreći o tome kako je Hrvatska nastala na temeljima antifašizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.