HSP spasio Mucala i Keruma: Roguljića nije bilo cijeli dan pa se pojavio i osigurao kvorum!

RASPRAVLJAJUĆI o ravnateljici dječjeg vrtića Marjan, koju HGS hoće zamijeniti, a ostali ne, prije pola sata puklo je Gradsko vijeće Splita. Maratonsku sjednicu napustili su vijećnici SDP-a, HNS-a, HDZ-a, SU-a i nezavisni Nikola Grabić.

Prekipjelo je svima, jer im šefica Gradskog vijeća Nevenka Bečić nije dopustila da sudjeluju u raspravi.

"Nemojte me silovati bezveze", poručio je Kerumovoj sestri HDZ-ovac Mirko Ramljak.

HSP spasio Kerumu i Mucalu dan

"Nemojte im dati riječ. Ja bih baš volio da SDP i HDZ napuste vijećnicu. Oni uvijek naprave predstavu za kamere", zadržao je svoj cinizam HČSP-ovac Luka Podrug i nakon 12 sati sastančenja. Djelovalo je kao da se Podrug ipak malo preračunao jer je u vijećnici ostalo tek 12 vijećnika. Premalo. Ostali su bez kvoruma, a najvažnija, 36. točka dnevnog reda - biranje Duška Mucala za intendanta splitskog HNK - još nije došla na red. Loše za Keruma, odlično za sve ostale. 

Činilo se već kao da je Mucalo izvisio, no u vijećnici se odjednom, kao grom iz vedra neba, pojavio HSP-ovac Luka Roguljić. Nije čovjeka bilo cijeli dan, ali se pojavio baš kad je trebalo. Da osigura kvorum Gradskom vijeću i u fotelju intendanta smjesti Duška Mucala.

Mucalo sve novine bacio u koš, neće strano, hoće domaće

Pojavio se i on. Da kaže dvije, tri riječi nakon hvalospjeva koje su mu održali članovi Kazališnog vijeća Sanja Erceg Vrekalo i Joško Čelan, kojem je najbitnije što je Mucalo rođen 100 metara od kazališta, a on još bliže - na svega 50 metara od zgrade HNK. Erceg Vrekalo kao najbitniju Mucalovu karakteristiku izdvojila je njegovu - iskrenost!

"Sve sam novine bacio u koš. Očekivao sam reakcije, ali ovakve... ", pojadao se vidno uzrujani Mucalo, koji je držao lekcije o demokraciji udarajući stalno o mikrofon praćen sažaljivim pogledom Kerumovog kazalištarca Čelana, kojeg je 80-ih strogo ukorila partija zbog pozitivne kritike velikosrpske predstave "Golubnjača". 

A Mucalo? "Nemojmo uzimati strana djela, neću ništa što nema veze sa Splitom i Hrvatskom", mrtav ozbiljan je izjavio novi intendant. 

U Mucalovom kazalištu neće biti nerazumljivih stvari?!

"Bit će to pravo kazalište, u kojem neće biti nerazumljivih stvari. Svi će to razumijeti. I moja majka od 80 godina i moj sin, i seljak i intelektualac. Kazalište će biti narodno u najboljem smislu te riječi. Split. Pa normalno da će biti kazalište s mirisom najljepšeg grada. Volimo sve dobre komade iz našeg podneblja, prioritet će imati miris mora. Nikad splitsko kazalište neće izvesti tako dobro djelo iz Slavonije kao osječko, ali nitko ne smije bolje izvesti od nas splitski komad. U HNK ću uvesti potpuno novi način komunikacije, povećat ću prihode za 2,7 milijuna kuna, sve ću napraviti da kazalište bude uzorna institucija. Ovo zapamtite. Gledatelji jesu i bit će najmjerodavniji kritičari rada splitskog HNK. A uvažavat ćemo i ove koji su preplavili novine spominjući moje i gradonačelnikovo ime", izgovorio je Mucalo u dahu. 

Ruku je diglo svih preostalih 13 vijećnika. Prva čestitarka bila je Nevenka.

"Hvala lijepa", izustio je Mucalo. Dobro se vidjelo da mu je pao kamen sa srca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.