Holding platio sporni oglas o kućanici koja odvaja otpad. Aktivistica: Sramotno

Screenshot

NATIVE oglas Zagrebačkog holdinga objavljen na jednom internetskom portalu proširio se društvenim mrežama i zbog svog sadržaja izazvao brojne negativne reakcije. Naime, tema je odvajanje otpada, a oglas prati dan fiktivne kućanice Ane, koja je prije radila kao bankarica. 

U oglasu se navodi kako je Ana "puno sretnija otkako je napustila bankarski posao", a u dijelu teksta govori se o Ani isključivo kao o kućanici. "Danas je Anina obitelj zaslužila tople kroasane. Kućanica godinama ide u pekarnicu u kojoj kao omot koriste isključivo papir."

"Suprug Luka, klinci Sven (11) i Patricia (8) i pas Lou njezina su najveća sreća, ali i izvor stalne brige, jer čistoća i održavanje stana nisu čas posla", stoji u native oglasu. 

Oglas je maknut 

Na kraju u tekstu stoji kako je, oko 17 sati, nakon što su djeca došla iz škole, a muž ostao na druženju s prijateljima, napokon pronašla nešto vremena za sebe, pa odlučuje dvije prazne boce vina pretvoriti u svijećnjak i vazu.

Oglas je u međuvremenu maknut sa stranice. Feministička teologinja i aktivistica Lana Bobić komentirala ja oglas za N1. "Promicanje štetnih rodnih stereotipa i uloga upakirano u reklamiranje ZG vrećica i politike razvrstavanja otpada. Poprilično sramotno što je uopće napravljeno kako jest, a još sramotnije što je izašlo van", rekla je. 

U vezi oglasa javili smo se i Zagrebačkom holdingu, a njihov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo. Iz Grada poručuju da je oglas maknut na njihov zahtjev. Oglas je složio portal po uputama iz Holdinga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.