Hoće li se Mrak Taritaš kandidirati za gradonačelnicu Zagreba? "Više da nego ne"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ANKA Mrak Taritaš gostovala je danas na televiziji N1, komentirala afere zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i otkrila čemu se nada na idućim lokalnim izborima.

"Moja prva misao na sve te afere je da zamislite zemlju u kojoj imate župana osuđenog za obiteljsko nasilje i on se vraća na svoj posao, pa zamislite gradonačelnika glavnog grada koji je otišao na sud zbog niza stvari i nakon čega će određenim rječnikom počastiti sve novinare i vratiti se na posao. Kao da čitate knjigu o paralelnom svemiru, no to se događa ovdje. Gradonačelnik ima potvrđene optužnice, a cijelo vrijeme se otvaraju nove situacije. 

Pogledajte na što sliči Zagreb koji se guši u otpadu, počeo je smrdjeti. Hoće li se ponovno javiti netko tko će biti spasitelj Zagreba i riješiti taj problem? Zatim, kućice na Adventu. Devetnaest kućica u Splitu će uprihoditi više nego 218 u Zagrebu. Bandić već uredno svojim prijateljima, svjedocima i kumovima pogoduje tako da im nešto neposredno dodijeli", smatra Mrak Taritaš.

Hoće li se ona kandidirati?

Dodala je potom kako će izbori za Zagrebi biti ozbiljna bitka. 

"Prava poruka bi bila da se Bandić ponovno kandidira i da izgubi, no osoba koja pobijedi i dođe nakon njega morat će donijeti niz nepopularnih mjera, toj osobi će biti jako teško, morat će imati potporu Skupštine i pitanje je hoće li za četiri godine opet moći dobiti izbore. No to je vrijedno toga", kaže Anka Mrak Taritaš i napominje da bi se i ona mogla kandidirati za gradonačelnicu.

"Sada je to više da nego ne. Mislim da je Zagreb vrijedan toga da se odrade dobri izbori i treba dobiti različite kandidate jer Bandić ovaj grad vuče sa sobom na dno", zaključuje Mrak Taritaš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.