KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Hoće li Plenković sada u samoizolaciju?

Foto: Mario Ćuzić/HTS

HRVATSKI tenisač i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, prije nekoliko minuta je objavio kako je pozitivan na koronavirus. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana je otkriveno i kako je na koronavirus pozitivan Novak Đoković. Nedavno prije nego što se otkrilo da je Đoković pozitivan na koronavirus, na Adria Touru u Zadru se s Đokovićem vidio i premijer Andrej Plenković.

Kontakt je bio kratak, a Nacionalni stožer od tada se trudi dokazati kako kontakt koji su Đoković i Plenković imali ne spadaju pod definiciju bliskog kontakata te kako premijer ne mora u samoizolaciju.

U međuvremenu, direktorica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić otišla je u samoizolaciju, rekavši kako to radi preventivno te kako je cijelo vrijeme u Zadru bila s tenisačima. U isto vrijeme, rekla je i kako je s premijerom bila cijelo vrijeme otkako je došao u Zadar.

Hoće li Plenković sada otići u samoizolaciju?

Premijer se testirao i bio je negativan na koronavirus, ali u samoizolaciju nije otišao.

Na fotografijama iz Zadra se vidi kako se premijer naslikavao i s Ivaniševićem.

Postavlja se stoga pitanje hoće li premijer sada, nakon novih informacija, otići u samoizolaciju?

Upitali smo to glasnogovornika vlade Marka Milića, kao i hoće li se Plenković opet testirati. Rekao je da će provjeriti.

U međuvremenu smo razgovarali sa zadarskim epidemiologom koji nam je kazao da Ivaniševićevi kontakti s turnira nisu u opasnosti.

Razvoj događaja pratite na Indexu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.