VIDEO HNS-ov Štromar: "Ploča sa ustaškim pozdravom nije prihvatljiva, ima i važnijih stvari"

Screenshot: Index

HNS-ov privremeni predsjednik Predrag Štromar, koji je ujedno i ministar graditeljstva te potpredsjenik vlade, održao je konferenciju za medije.

"Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar održat će, u ponedjeljak 28. kolovoza 2017. godine s početkom u 11 sati u prostorijama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 20, 10000 Zagreb, konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljene kreditne institucije koje će sudjelovati u provedbi Zakona o subvencioniranju stambenih kredita", objavljeno je iz ministarstva ranije jutros.

Većinu konferencije ministar je govorio o subvencioniranju stambenih kredita što možete vidjeti u videu.

Na kraju konferencije osvrnuo se i na ploču s pozdravom Za dom spremni u Jasenovcu.

"Mi imamo dogovor s premijerom Plenkovićem da takvih obilježja neće biti u javnosti, i dalje stojimo kod toga", rekao je.

"Oni će to vrlo brzo odraditi", rekao je neodređeno Štromar misleći na HDZ i micanje ploče. Dodao je i kako ima važnijih stvari od ploče bez obzira što je micanje iste bio jedan od ključnih zahtjeva kod dogovaranja koalicije s HDZ-om.

"Mi smo potpisali dokument kad smo ulazili u koaliciju s HDZ-om i tamo rokova nema kad nešto treba biti odrađeno, samo da se to treba odraditi. Možda su neke stvari važnije od nekih drugih. Bitno je da kurikularna reforma bude provedena", rekao je Štromar.


"Mogu zamisliti scenarij da te ploče neće biti", rekao je Štromar

"Budućnost će vrlo brzo pokazati. Stav HNS-a je da Za dom spremni nema mjesta u javnosti", rekao je Štromar.


Kažu da imaju dogovor s HDZ-om

Index je jutros HNS-u poslao i upit o spornoj ploči. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Podsjećamo da je HNS postigao dogovor s premijerom i očekujemo da se taj dogovor poštuje. HNS smatra da je za Hrvatsku danas glavna tema hitna provedba kvalitetne obrazovne reforme s kojom uskoro krećemo i projekata koji osiguravaju gospodarski napredak. Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja, niti građani zaslužuju da ih se opterećuje raspravama o temi koja mora imati samo jedan zaključak: uklanjanje ploče u najkraćem mogućem roku.

Za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja nije odlučna u provedbi postignutih dogovora, reformskih odluka i potpisanih sporazuma.

Također napominjemo da o ovoj temi razgovaramo s predsjednikom Vlade RH i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem kao najodgovornijom osobom u Vladi RH, a u unutarstranačke nesuglasice ne ulazimo.

Još jednom podsjećamo da za HNS nije sporan HOS, nego ustaški pozdrav „za dom spremni“ te odajemo počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima", odgovorilu su nam iz HNS-a.

Govorio i o reformi obrazovanja

Što se tiče obrazovanja, kaže, donijeli su odluku da će obrazovna reforma krenuti iduće godine pilot-projketom u 3 do 5 posto škola.


Da bismo to napravili, moramo brzo reagirati i ministrica Blaženka Divjak puno radi na tome. "Bitno je da se provede obrazovna reforma i mi ćemo je provesti", poručio je.

Štromar je komentirao i pad rejtinga HNS-a, rekavši  kako su zadnjih nekoliko godina više puta imali jako mali rejting, ali su imali dobre rezultate na izborima. "Nama su važne ankete koje se ostvaruju na izborima. Imamo jaku organizaciju i dalje imamo kvalitetne ljude i mislim da ćemo na svakim budućim izborima postići dobar rezultat", istaknuo je te poručio kako ne smatra da je odluka o koaliciji s HDZ-om bila pogrešna.

Nije htio ni otkriti hoće li se kandidirati za predsjednika stranke pojasnivši da će HNS najprije imati unutarstranačke izbore za općine i gradove, zatim za županije, a nakon toga će imati središnji odbor na kojemu će biti odlučeno kada će biti izborni sabor HNS-a.

Tek kada središnji odbor o tome odluči, onda kreću kandidature, a do tada "ima dosta vremena jer taj sabor sigurno neće biti prije prosinca", odgovorio je Štromar upitan za svoju kandidaturu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.