Hladni radijatori: Danas završava sezona grijanja

ZA VIŠE OD 122 tisuće kućanstava u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku danas završava sezona grijanja, priopćili su iz HEP-Toplinarstva.

Iz te tvrtke najavljuju da će od 16. svibnja započeti s radovima remonta na svojim toplinskim postrojenjima, a do početka nove sezone u pogonu će biti oko 15 posto instaliranih kapaciteta, odnosno oni koji se koriste za grijanje potrošne tople vode.

Potrošači su, kažu u HEP-u, sami dužni osigurati ispravnost svojih kućnih instalacija i pripremiti ih za sljedeću sezonu grijanja. Prije početka radova iz instalacija je potrebno isprazniti pogonsku vodu, što obavljaju isključivo djelatnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev upravitelja  ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade.

Stanarima se preporučuje da dogovore zajednički termin izvođenja radova, a svi moraju biti gotovi do 15. rujna, kad bi unutrašnje instalacije trebale biti spremne za novu sezonu grijanja.

Iz HEP-Toplinarstva ističu da su u ovoj sezoni imali nekoliko puknuća na vrelovodnoj mreži koja su uzrokovala kraće prekide isporuke, no kvarovi su, tvrde, sanirani u najkraćem mogućem roku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.