HGSS-ovci spasili teško ozlijeđenog 27-godišnjeg slovenskog alpinista

PRIPADNICI Hrvatske gorske službe spašavanja spasili su 27-godišnjeg slovenskog državljanina koji se ozlijedio planinareći u Nacionalnom parku Paklenica, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Prilikom uspona kroz sjevernu stijenu velikog Ćuka na visini od 200 metara od podnožja, slovenskom alpinistu G.A. odlomila se stijena te je pao desetak metara. U padu je zadobio višestruke ozljede. Njegov supenjač je pozvao pomoć GSS-a te su na teren odmah izašli dežurni spašavatelji koji su se nalazili u kanjonu Velike Paklenice.

Unesrećenoga izvukli helikopterom

Zbog sumnje na teške tjelesne ozljede i činjenice da se penjač nalazio visoko u stijeni pozvana je dodatna ekipa iz Zadra te helikopter HRZ-a s letačima spašavateljima iz Splita, stoji na internetskoj stranici HGSS-a.

Do dolaska helikoptera zemaljska ekipa i dežurni iz Zadra i Zagreba medicinski su zbrinuli ozlijeđenog te ga pripremili za transport. Helikopter je uspio nadletjeti mjesto u stijeni gdje se unesrećeni nalazio, te je na fiksnom užetu uz pomoć spašavatelja iz Zadra izvučen iz stijene i evakuiran na sigurno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.