I dalje se traga za nesretnim Poljakom, zadnji put viđen prije 17 dana na Biokovu

Foto: HGSS

IZ Hrvatske gorske službe spašavanja danas su objavili kako i dalje traje potraga za Poljakom koji je prije 17 dana nestao na području Biokova.

Na terenu je 16 spašavatelja i helikopter

“Na terenu je 16 spašavatelja HGSS stanice Makarska, helicopter HRZ-a i dežurni letači spašavatelji”, poručili su iz HGSS stanice Makarska.
Nesretni Poljak boravio je sa suprugom i sinom u Brelima, a 31. srpnja otišao je planinariti te je nestao na području između Bukovca i Svetog Ilije. S planine je supruzi poslao nekoliko fotografija, no nakon što se nije javljao duže vrijeme, supruga je inicirala pokretanje istrage.

Stipe Božić prije pet dana rekao kako nesretni Poljak vjerojatno nije živ

Prije pet dana poznati alpinist Stipe Božić izjavio je kako ne vjeruje da je nesretni Poljak živ te je objasnio kako je nestao na teško prohodnom i zahtjevnom terenu. 

"U novije vrijeme sve je više takvih brdskih trkača koji posjećuju planine, koji su vrlo spremni, koji su brzi, koji s malo vode i malo opreme mogu napraviti više nego planinari. Imao je sve što je trebao, čak se uputio nizbrdo prije nego što je planirao. Međutim, ta planina, kad se ide sa Sv. Ilije, vrlo je nezgodna, ima nekoliko zamki, dosta se ide poprijeko, a ispod vas su visoke stijene", objasnio je okolnosti čuveni HGSS-ovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.