Haški sud prihvatio Mladićeve dnevnike kao dokazni materijal u procesu protiv Karadžića



SUDSKO vijeće Haškog suda prihvatilo je danas svih 18 ratnih dnevnika bivšeg ratnog zapovjednika bosanskih Srba Ratka Mladića kao dokazni materijal na suđenju bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Kako prenose mediji u Srbiji, Sudsko vijeće je zaključilo kako ni sam Karadžić nije doveo u pitanje vjerodostojnost Mladićevih dnevnika, "zbog čega ne bi trebalo postavljati pitanje njihove relevantnosti za proces“. Taj je zaključak na kraju današnje rasprave potvrdio i predsjednik sudskog vijeća O-Gon Kwon. Kwon je naglasio da će sudsko vijeće na kraju procesa procijeniti jesu li bilješke iz dnevnika potkrijepljene drugim dokazima te će ocijeniti njihovu dokaznu snagu.

Mladićevi ratni dnevnici, kao i audio i videosnimke na kojima su zabilježeni svi Mladićevi sastanci s tadašnjim političkim i vojnim suradnicima, otkriveni su ove zime prilikom pretresa njegove obiteljske kuće u Beogradu i odmah su proslijeđeni Haškom sudu, podsjeća Tanjug. Sud je pak početkom ovoga tjedna prihvatio Karadžićev zahtjev da se suđenje prekine na rok od 14 dana kako bi imao dovoljno vremena preslušati snimke i pregledati dnevnike koje je njegova obrana dobila od tužiteljstva. Suđenje će biti nastavljeno 6. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.