Hajduk mu plaća više od milijun kuna odštete jer je nakon pada s poljudske tribine postao invalid

PRIJE 22 godine, tada 16-godišnji Splićanin Ante Baran je za vrijeme utakmice između Hajduka i Olympiquea iz Marseillea, zbog bačenog suzavca pao s poljudske tribine, s visine od desetak metara te je ostao trajni invalid.

Nakon gotovo dva desetljeća povlačenja po sudovima, prema pisanju Slobodne Dalmacije, postignuta je izvansudska nagodba te će Hajduk 38-godišnjem Baranu isplatiti više od milijun kuna odštete.

Hajdukov predsjednik Mate Peroš nije želio navesti o kolikom je iznosu riječ, već je samo potvrdio da je dogovor postignut, a ovime je klub izbjegao sudsku nagodbu i dugogodišnje plaćanje mjesečnih odšteta stradalom navijaču.

2001. godine, kad je Baran dobio prvu tužbu protiv Hajduka, u ime nematerijalne štete isplaćeno mu je nešto više od pola milijuna kuna, a novi milijun je naknada za njegovu izgubljenu radnu sposobnost.

Četvrtak kojega se pamti u suzama

Podsjetimo, tog kobnog četvrtka, 5. studenoga 1987. godine, u 10. minuti utakmice, na sjevernoj tribini pojavio se gusti dim. Navijači su bježali i prvo se mislilo da je izbio požar, a prava strka je nastala kad su organizatori uvidjeli da su neki od navijača ostali ležati.

Tek kad su svima počele suziti oči postalo je jasno da je netko bacio suzavac. Utakmica je prekinuta, a kako nije bilo vjetra, dim je ubrzo prekrio cijeli stadion. Uefa je Hajduk tad kaznila s dvije godine zabrane igranja bilo koje međunarodne utakmice na stadionu u Poljudu.

I.M.
Foto: B. Karadža (Hajduk.com)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.