KORONAVIRUS U SVIJETU

Gvatemala protjerala tisuće migranata, predsjednik kaže da šire koronavirus

Foto: EPA

GVATEMALA je protjerala 3384 migranta koji su usred pandemije koronavirusa iz Hondurasa krenuli prema Sjedinjenim Državama, izjavio je predsjednik Gvatemale Alejandro Giammattei.

Policija je uspjela zadržati karavanu migranata koji, kako je za televiziju rekao gvatemalski predsjednik, predstavljaju rizični faktor za širenje bolesti covid-19.

"Naša je obveza smanjiti opasnost od širenja zaraze i izbijanje bolesti", dodao je Giammattei, koji je objavio da je i sam prebolio bolest kojom se zarazio prije dva tjedna.

Migranti su u četvrtak ušli u Gvatemalu na istoku zemlje probivši kordon vojske, a onda su se raspršili u manje skupine koje su pokušale krenuti prema Meksiku, zemlji koja je zatvorila svoje granice.

Od ožujka je u Gvatemali, zemlji s približno 17 milijuna stanovnika, bilo 93.963 oboljela i 3293 mrtva od koronavirusa. Zemlja je u srpnju, nakon četiri mjeseca restrikcija, počela otvarati gospodarstvo.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.